ABD'den 'Putin-Erdoğan' açıklaması

ABD'den 'Putin-Erdoğan' açıklaması
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, günlük basın toplantısında Türkiye’ye ilişkin soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir  Putin ile yaklaşık 9 ay sonra ilk defa St. Petersburg'da yüz yüze görüşme  yapacağının gündeme getirilmesi üzerine Trudeau, Türkiye’nin bir NATO müttefiki,  dost ve ortak olduğunu belirtti.
 
Trudeau, iki liderin yapacağı görüşmede Suriye konusunun da gündeme  gelebileceğine dair bir soru üzerine, “Dünyanın neresinde olursak olalım DAEŞ’e  karşı yürütülen mücadele hepimizi kaygılandırıyor.” dedi.
 
Görüşmeye ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasını  gördüğünü belirten sözcü, başka değerlendirme yapmadı.
 
“TÜRKİYE HÜKÜMETİNİ DESTEKLİYORUZ”
 
Trudeau, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında ABD’nin bulunduğu  yönündeki iddialarla ilgili, “Buna tepkimizi gösterdik, tamamen saçmadır.  Yayınlanan her şeye cevap vermeyeceğim. Doğru olup olmadıklarını söyleyemem.  Doğru olan tek şey, demokratik yollarla seçilmiş Türkiye hükümetini ve Türkiye  halkını desteklediğimizdir.” ifadesini kullandı.
 
Öte yandan, Türk yetkililerin ABD’nin Türkiye’yi stratejik bir  müttefik olarak tanımlamasına rağmen darbe girişimi sonrasında henüz üst düzey  bir ziyaretin yapılmamasına “üzüldüklerinin”  ifade edilmesi üzerine Trudeau,  Türkiye’nin önemli bir müttefik ve dost ülke olduğunu söyledi.
 
Trudeau, Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Türkiye’ye yapacağı ziyaret  hakkında bilgi vermekten kaçındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum