Gülen'den 15 Temmuz sonrası yeni talimat

Gülen'den 15 Temmuz sonrası yeni talimat
FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan kişilerin whatsapp yazışmalarında, devlette kadrolaşmanın devam etmesi yönünde talimat verildiği öğrenildi.

Örgütün planının, "cemaatle ilişkilendirilmemiş isimleri devlet kurumlarına yerleştirin" olduğu tespit edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından birbirleriyle kurduğu iletişim, İstanbul polisinin operasyonuyla deşifre oldu. 'Skype' görümlü farklı bir program üzerinden görüşme yapan FETÖ imamlarından 7'si Kadıköy'de gözaltına alındı. FETÖ üyelerinin yazışmalarında, örgüt üyelerini motive etmeye çalıştığı ve “cemaatle ilişkilendirilmemiş isimleri devlet kurumlarına yerleştirin" mesajları yazdıkları ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik kritik bir operasyona imza attı. Operasyon, bir vatandaşın “Fetullahçıların evini boşaltıyorlar, bazı evrakları çöpe atıyorlar"ihbarıyla başladı.

İhbarın ardından harekete geçen İstanbul polisi, FETÖ'nun Kadıköy'deki bir ev imamını gözaltına aldı. Bu imam üzerinden operasyon genişlerken, polisin yaptığı araştırmada FETÖ'nün Kadıköy yapılanmasına ait 5 ev ve 1 depo belirlendi. Bu evlerde ele geçirilen dijital malzemeler ve şüphelilerin telefonlarında ilginç bilgilere ulaşıldı.

Yazışmalar ortaya çıktı

Şüphelinin üzerinde çıkan bir telefonda, Skype görünümlü program üzerinden yapılan yazışmalar bulundu. İnceleme yapan uzman ekipler, programın Skype görünümünün altında farklı bir sistemin çalıştığı belirlendi.

Soruşturmayı yürüten ekipler, savcılık talimatıyla, telefonlardan diğer cemaat imamlarına mesaj attı. Tek tek adresler verilerek görüşmeler ayarlandı. Yedi ayrı görüşmede tüm imamlar bir bir gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Emniyet'teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden, G.Ö.,G.K., M.Ö. ve Ş.D. tutuklandı.

Birbirlerini motive ediyorlar

FETÖ üyesi şüphelilerin cep telefonlarını inceleyen polis, “Abiler, AB ve ABD'de yoğun lobi faaliyeti yapıyor. Fetullah Gülen Hoca Efendi hiç gündemden düşmüyor" gibi motive edici mesajlara ulaştı.

Mesajlar arasında, “Cemaat ile ilişkilendirilmemiş arkadaşlarımızı belirleyelim. Bu arkadaşlarımızı KPSS'ye sokarak belli kademelere yerleştirelim. Boşalan kadrolara memur alımı için sistematik olarak deşifre olmamış olan elemanlar için, elemanlar üzerinden çalışmaya devam edelim" mesajları dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.