Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert konuştu! Kapımızı çalamazsınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert konuştu! Kapımızı çalamazsınız
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, TİM) üyeleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bankaları uyardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) üyeleriyle istişare toplantısında bir araya geldi.

İş dünyasıyla sık sık bir araya gelmeye özen gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TİM'in geçmişine baktığımızda gelen Cumhurbaşkanı ve Başbakanlar ne kadar sık bir araya geliyordu bilemem. Ben TİM'le de, TOBB'la da bir araya olmaya özen gösterdim. Bu ülkeyi biz beraber ayağa kaldıracaktık. İş dünyası diri ve güçlü olmazsa, ülkemizin de diri olması mümkün değildir" dedi. 

KAPIMIZI ÇALAMAZSINIZ

Konuşmasında bankalara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Finans sektöründe bazı engellemelerin olduğuna dair bilgiler var. Ama kamu bankaları ve özel sektör bankaları fırsata çevirmeye kalkarlarsa kapımızı kolay kolay çalamazlar. Zaten milletin parasıyla çalışıyorsunuz. Kalkıp da yatırımcımızın önünü açmaz, daraltır basit bir olayda geriye çağırma gibi bir mantığın içine girerse ben bunu ihanet olarak değerlendiririm. Sıcak da bakamam.

Ekonomimizi yatırım, istihdam, ihracat gibi ayaklar üzerinde büyütmek konusunda kararlıyız. Bankacılık sektörümüz güçlü ama gücünü fırsata dönüştürmeye kalkarsa karşısında bizi bulacaktır.

500 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFİ

500 milyar dolar ihracat hedefimize ulaşacağız.2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefimize ulaşacağımızı düşünüyorum. Rus tarafıyla gayet güzel, iyi görüşmeler yaptık. Rusya'yla 100 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaşma kararlılığımızı yineledik. İhracatçılarımızın farklı pazarlara açılma isteğini görüyorum. Bir yandan yeni pazarlara sahip çıkarak diğer taraftan kaybettiğimiz pazarlara ulaşmak için zemin hazırlıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum