Ezan erken okununca darbe girişimi sandılar

Ezan erken okununca darbe girişimi sandılar
Siirt'te sabah ezanının bir saat erken okunması üzerine yeni bir darbe girişimi yaptığını sanan vatandaşlar valilik önüne gitti.

FETÖ'nün darbe girişimini gerçekleştirdiği 15 Temmuz gecesinde  sokaklara çıkarak darbeyi önlemeye çalışan Siirtli vatandaşlar aynı duyarlılığı  gece bir kez daha gösterdi.
 
Bahçelievler Mahallesindeki bir camide sabah ezanının bir saat erken  okunması üzerine darbe teşebbüsünün yaşandığı gece camilerden ezan ve sela  seslerinin yükseldiğini anımsayan vatandaşlar yeni bir darbe girişiminin  gerçekleşmesinden endişe etti.
 
155 Polis İhbar Hattını arayan vatandaşlar, "Olumsuz bir durum mu var,  dışarı çıkalım mı?" sorusunu yöneltirken bazıları da valilik önüne gitti.
 
Herhangi bir sıkıntı olmadığını öğrenen vatandaşlar sabah ezanının  saatinde yeniden okunmasıyla rahatladı.
 
SOKAĞA ÇIKTILAR

Tedirginlik duyan vatandaşlardan Serhat Güngör, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, ezanın okunduğu sırada dışarıda olduğunu belirterek, o sırada darbe  girişimi olduğundan endişe ettiğini söyledi.
 
Arkadaşlarını aradığını bir süre sonra da ezanın yanlışlıkla erken  okunduğunu öğrendiklerini ifade eden Güngör, "Bazı vatandaşlar da büyük bir  duyarlılıkla polisi aramış. Çok sayıda kişi sokaklara çıktı, bazıları valilik  önüne geldi." dedi.
 
Sefa Avcı, vakitsiz okunan ezan sesinin kendilerini korkuttuğunu  belirterek, darbe girişimi olduğunu düşündüklerini aktardı.
 
Avcı, "Ezan erken okununca korktuk ve polisi aradık, bir yandan da  meydana koştuk. Çok şükür bir şey yoktu." ifadelerini kullandı.
 
Emrah Oktav da 15 Temmuz gecesinde duydukları endişeyi gece bir kez  daha yaşadıklarını anlattı.
 
Polisi arayarak bilgi aldıklarını kaydeden Oktav, bu sırada sokağa  çıktıklarını belirtti.
 
Oktav, 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanları boş bırakmadıklarına  işaret ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımız 'meydanlardan çekilin' demeyene kadar  meydanlardayız. Bunu tüm şer odakları anlasınlar ki kimse bu halkı yıldıramaz ve  bu halk her zaman vatanı için canını vermeye hazırdır." diye konuştu.
 
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz, demokrasi nöbeti  tuttukları sırada ezan sesi duyduklarını ve çok şaşırdıklarını söyledi.
 
Ezanın yanlış saatte okunduğunu anlayınca rahat bir nefes aldıklarını  ifade eden Temiz, ezan sesini duyan vatandaşların valilik önüne geldiğini  aktardı.
 
Temiz, bu vesile ile darbe girişimlerine karşı vatandaşların  duyarlılığını ve refleksini bir kez daha anladıklarını dile getirdi.
 
"Hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz"
 
İl Müftüsü Faruk Arvas da kentte sabah ezanının bir camide yanlışlıkla  erken okunduğunu bunun da bazı vatandaşlarda darbe girişimi olduğu düşüncesiyle  endişeye neden olduğunu belirtti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.