Yunanistan'daki Türk albaylar kayıplara karıştı!

Yunanistan'daki Türk albaylar kayıplara karıştı!
Türkiye'nin Atina Silahlı Kuvvetler Ataşesi Kurmay Albay İlhan Yaşıtlı ve Deniz Ataşesi Albay Halis Tunç kayıplara karıştı.

Türkiye'nin Atina Silahlı Kuvvetler Ataşesi Kurmay Albay İlhan Yaşıtlı ve Deniz Ataşesi Albay Halis Tunç'un aileleri ile birlikte kayıplara karıştığı öne sürüldü.

NEREDE OLDUKLARI BİLİNMİYOR

İki albayın aileleri ile birlikte nerede oldukları konusunda Atina'da herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Edinilen bilgilere göre, Türk Dışişleri Bakanlığı 7 Ağustos'ta Yunan Dışişleri Bakanlığı'ndan Albay Yaşıtlı ve Albay Tunç'un akreditasyonlarının iptalini istedi. Yunan Dışişleri Bakanlığıda ayın gün akreditasyon iptalini gerçekleştirdi.

NE ZAMAN KAYIPLARA KARIŞTIKLARI BİLİNMİYOR

İki albayın ne zaman kayıplara karıştıkları bilinmiyor. Albay Yaşıtlı ve Albay Tunç'un 29 Temmuz'da Atina yakınlarındaki Salamina Deniz Üssü'nde Nato'nun bir devir teslim törenine de davetli olmalarına rağmen katılmadıkları belirlendi. Ataşelerin aileleri ile birlikte toplam 8 kişi oldukları öğrenildi.

"SUÇLAMALARDAN KORKTUKLARI İÇİN KAÇTILAR"

Yunan medyası, iki albayın darbecilere yakın oldukları suçlanmalarından korkarak kayıplara karıştıklarını yazdı. Elefteros Tipos gazetesi, albayların İtalya'ya kaçmış olabileceklerini ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.