FETÖ firarisi komutan NATO toplantısına katılmış

FETÖ firarisi komutan NATO toplantısına katılmış
ABD'den sığınma talep eden FETÖ firarisi Tümamiral Mustafa Uğurlu'nun, 26 Temmuz'da NATO toplantısına katıldığı ortaya çıktı.

15 Temmuz'da FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen hain darbe kalkışmasına yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan, 27 Temmuz'daki OHAL kararnamesi ile TSK'dan ihraç edilen Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu'nun 26 Temmuz'daki NATO toplantısına katıldığı ortaya çıktı.

NATO'nun internet sitesinde yer alan ve 28 Temmuz 2016'da yayınlanan NATO Endüstriyel Danışma Grubu'nun çalışma toplantısına ilişkin bir haberde, toplantıda yer alan isimler arasında Mustafa Zeki Uğurlu'nun fotoğrafı da yer aldı. Fotoğraf altı yazıda ise Uğurlu'nun 26 Temmuz'da Nortfolk'ta gerçekleştirilen toplantıya katıldığı ifadeleri yer alıyor.

1-296.jpg

10 Ağustos tarihli Anadolu Ajansı haberinde İzmir’de FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturmada hakkında yakalama emri çıkartılan ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihracına karar verilen eski Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu'nun, ABD’den sığınma talep ettiği belirtilmişti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre ABD'nin Virginia eyaletindeki NATO karargahında görevli Uğurlu, darbe girişiminin ardından Türkiye'ye dönmeyerek Amerikan makamlarından sığınma istemişti. Norfolk'taki NATO üssünde görev yapan firari Uğurlu'nun 22 Temmuz'da görev yerinden ayrıldığı, bir daha kendisinden haber alınamadığı öğrenilmişti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, "İzmir'deki askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin inceleme ve elde edilen belgeler doğrultusunda "FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki yapılanması"na yönelik soruşturma başlatmıştı.

Aralarında Fetullah Gülen ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 24 kişi hakkında gözaltı kararı veren Bato, 2'si amiral 6 muvazzaf askerin de savcılığa getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığına talimat göndermişti. Bu çerçevede hakkında yakalama kararı çıkarılan Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu’nun ifadesi alınamamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.