Şehit babasının yürek yakan feryadı

Şehit babasının yürek yakan feryadı
Şırnak’da şehit olan Afyonkarahisarlı Piyade Er Tayfur Çankaya, memleketi Afyonkarahisar’da düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğunu uğurlandı.

Cenaze töreni öncesi şehidin cenazesi son kez helallik alınması için Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesine bağlı Doğancık köyündeki evlerine getirdi. Burada aile üyeleri ve yakınları burada tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Buranın ardından cenaze töreni için köy meydanında hazırlanan yere geçildi. Cenaze namazı önceci şehidin tabutu musalla taşınan silah arkadaşlarının omuzlarında taşınarak getirildi.

Cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Özkal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, protokol üyeleri, askeri erkan ve şehidin yakınları ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

“Kuzum ‘babam’ diyen dillerini yerim”

Bu sırada tabutun başına gelen ve oğlunun fotoğrafını alarak öpmeye başlayan baba Ömer Çankaya tabuta sarılarak, “Yavrum beni bırakıp nerelere gidiyorsun yavrum? Kuzum ‘babam’ diyen dillerini yerim. Oğlum, ‘babam’ derdin, kuzum. Sarıl babam, sarıl babam, kuruttun beni babam, kuruttun” dedi. Baba Çankaya’yı kolun giren Milletvekili Parsak ve aile üyeleri sakinleştirmeye çalıştı.

Bakan Eroğlu: “Köpekleri sevindirmeyelim”

Törene katılan Bakan Eroğlu, aileye başsağlığı dileklerini ileterek, teselli etmeye çalıştı. Anne ve babayı üzülmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Bakan Eroğlu, “Üzülüp köpekleri sevindirmeyelim” dedi.

Cenaze törenine katılan CHP Milletvekili Köksal ise, anne Şerife Çankaya’ya sarılarak uzun süre anne ile birlikte gözyaşı döktü.

Cenaze töreninde fenalaşan anne ve babaya yine sağlık ekipleri müdahale etti.

Törende öğlen namazının ardından cenaze namazına geçildi. Cenaze namazını Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu kıldırdı. Namaz öncesinde konuşan Müftü Kabukçu, terörü ve terör örgütünü lanetleyerek, şehitlerin hiç zaman ölmeyeceğini ifade etti.

Şehit Çankaya’nın naaşı kılınan cenaze namazı sonrası bir süre silah arkadaşlarının omuzlarında taşınırken, daha sonra cemaat tarafından sonsuzluğa uğurlandı. Şehit Çankaya, 2003 yılında vefat eden dedesinin mezarı yanında defin edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.