Savcı Bato FETÖ’ye savaş açtı

Savcı Bato FETÖ’ye savaş açtı
Hain FETÖ'cülere korku salan savcı Okan Bato, 37 günde 300 kişinin tutuklanmasını sağladı.

FETÖ'nün ilk filizlendiği kent olan ve örgütün başkenti olarak bilinen İzmir'de Başsavcı vekili Okan Bato, FETÖ'ye yönelik son 37 günde 19 operasyon düzenledi. Örgütün asker, yargı, adliye, finans, iş dünyası, eğitim ve emniyet yapılanmasına yönelik operasyonlar sonucunda bin 240 kişi gözaltına alındı, 300 örgüt üyesi tutuklandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, savaş işareti olan ters hilalli bayrağı 2.5 yıl önce odasının duvarına astı ve FETÖ'ye karşı mücadeleye başladı.

 

Bato, İstiklal Savaşı zamanında açılan ters hilalli bayrağı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da gönderdi.

BAŞYAVERİ ALACAKTI

Bato, FETÖ'nün ilk filizlendiği yer olarak bilinen İzmir'de darbe girişiminden önce Paralel Devlet Yapılanması'na karşı yoğun bir mücadele başlattı. TSK içindeki FETÖ yapılanmasına yönelik Türkiye'deki ilk operasyonu yapan savcı olan Bato, 7 Temmuz'da TSK'daki FETÖ'cülere ilk darbeyi vurdu. 7 Temmuz'da FETÖ/PDY'nin TSK içindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında aralarında Fetullah Gülen, gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 24 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Yaptığı operasyonla örgütün korkulu rüyası haline gelen Bato TSK'daki FETÖ'ye yönelik ikinci dalga operasyonu için düğmeye bastı. Bato, Genelkurmay Başkanlığı'nın eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse, Albay Mehmet Oğuz Akkuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başyaveri Albay Ali Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı komutanı Muhsin Kutsi Barış'ın da içinde yer aldığı çok sayıda subayla ilgili 16 Temmuz Cumartesi günü gözaltı işlemi yapmaya hazırlanırken, 15 Temmuz Cuma akşamı darbe girişimi gerçekleşti. İkinci dalga hazırlığını haber alan FETÖ'cülerin darbe girişimini bu nedenle erken tarihe çektikleri öğrenildi.

BİN 240 GÖZALTI

Son bir ayda örgütün asker, yargı, adliye, finans, iş dünyası, eğitim, emniyet ve cezaevlerindeki yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen 19 operasyonda bin 240 kişi gözaltına alındı, 300 örgüt üyesi ise tutuklandı. Örgütün kalesi olarak bilinen İzmir'deki Paralel Devlet Yapılanması'nı çökerten Bato büyük bir başarıya imza attı.

1471038052250.jpg

MİTİNGDEKİ 'YAĞCI'YI DA BATO GÖZALTINA ALDIRDI

İşte Okan Bato'nun son 37 günde yaptığı operasyonlardan bazıları:

 8 Ağustos'ta kamufle olmak için Yenikapı mitingine katılan ve örgüte finansal destek sağlayan aralarında Orkide Yağları'nın sahibi Ahmet Küçükbay'ın da bulunduğu 13 işadamı ve 1 gazeteci gözaltına alındı.

 6 Ağustos'ta Kavuklar Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk'un da aralarında olduğu 10 kişi gözaltına alındı.

 29 Temmuz'da, darbe girişiminin ardından açığa alınan 200 polis hakkında gözaltı kararı verildi. 184 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 50 kişi tutuklandı.

 29 Temmuz'da FETÖ/ PDY'nin TSK içindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 22 ilde operasyon düzenlendi. Aralarında Tümgeneral Hamza Koçyiğit'in de bulunduğu 20 kişi tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.