Sözcü Bilgiç: Talihsiz bir beyandır

Sözcü Bilgiç: Talihsiz bir beyandır
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad El Hüseyin’e, tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret için Ankara'da bulunan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile biraraya geldi.

Çavuşoğlu, Zarif ile bakanlıkta başbaşa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısında konuştu. Çavuşoğlu,Dışişleri Bakanlığında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 208 diplomatın Ankara'ya çağrıldığını söyledi. Çavuşoğlu, “Bangladeş'te görev yapan üç memurumuzu geri çağırmıştık. Bunlardan iki tanesi ABD'ye kaçtı. Bir tanesi Türkiye'ye döndü. Bakanlığımızda göreve başladı. Görevlendirmek için davet etmiştik. Merkezde görevlendirmek üzere toplam 208 diplomatik kariyer memurunu geriye çağırmıştık. Mazeretsiz izinsiz dönmeyen memur sayısı 32'dir. Bazılarının mazeretleri, onlara biz izin verdik" diye konuştu.

KISA SÜREDE TESPİT EDERİZ

Bangladeş'te görevli diplomatın Rusya'ya kaçtığı iddialarına ilişkin “Bu iddia bize yeni geldi. Detaylı şekilde inceleyeceğiz" diyen Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Dönmeyen 32 kişiyle ilgili başka ülkelere kaçtıkları bilgisini aldık. Deniz yoluyla kaçanlar var, hava yoluyla kaçanlar var, ama bazılarının nerede oldukları hakkında henüz teyit edilmiş bir bilgi yok. Kısa bir süre içinde bunları da tespit ederiz."

7 TEMMUZ'DA DAVET EDİLDİ

ABD'deki firari Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu hakkında da farklı bilgiler geldiğini dile getiren Çavuşoğlu, kendilerindeki bilgiye göre, 7 Temmuz'da casusluk davası için Türkiye'ye davet edilen bu kişinin 30 Haziran'da vertigo hastalığı nedeniyle uçağa binemediğine ilişkin rapor aldığını belirtti. Görevine son verildiğine dair kararın da 27 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayınlandığını dile getiren Çavuşoğlu, “Kendisinin de bir gün önce NATO toplantısına iştirak ettiği ileri sürülüyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.