Galatasaray - Beşiktaş maçı canlı skor kaç kaç?

Galatasaray - Beşiktaş maçı canlı skor kaç kaç?
Galatasaray Beşiktaş derbisi için nefesler tutuldu. İki takımın taraftarlarıda bu maça kilitlendi. Peki Galatasaray Beşiktaş maçı skor kaç kaç bitecek? Galatasaray Beşiktaş skor buradan takip edebilirsiniz...

Futbolda sezonun ilk kupası bugün sahibini buluyor. Geçen sezonun Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası galibi Galatasaray, Turkcell Süper Kupa finalinde karşı karşıya geliyor. Konya Büyükşehir Arena'da oynanacak mücadeleyi Mete Kalkavan yönetecek...

İşte penaltı sonucu; Galatasaray 4 - 1 Beşiktaş

İLK 11'LER:

BEŞİKTAŞ:
Tolga, Beck, Marcelo, Necip, Tosic, Atiba, Tolgay, Kerim, Oğuzhan, Olcay, Cenk

GALATASARAY: 
Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan, Carole, Selçuk, Tolga, Sneijder, Sinan, Bruma Podolski

BİLETLER TÜKENDİ
42 bin kişi kapasiteli Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanacak müsabakanın biletleri ise çok önceden tükendi. Derbiyi, Beşiktaş taraftarları doğu ve güney, Galatasaray taraftarları ise batı ve kuzey tribünlerinden izleyecek. Galatasaray bu kupayı 4, Beşiktaş 1 kez müzesine götürdü.

 Konya'da ortalık karıştı! 4 yaralı... Konya'da ortalık karıştı! 4 yaralı... Galatasaray ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getirecek Turkcell Süper Kupa maçı öncesi tatsız bir olay yaşandı.

SÜLEYMAN SEBA’NIN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ
Beşiktaş-Galatasaray Süper Kupa mücadelesinin Siyah Beyazlılar için kupayı kazanmanın yanında başka bir anlamı daha var. Beşiktaş’ın efsanesi Onursal Başkan Süleyman Seba, 3 yıl önce 13 Ağustos 2013’te vefat etmişti. Beşiktaş camiası Seba’nın ölüm yıldönümü olan 13 Ağustos’ta Süper Kupa’yı mutlaka kazanarak, bu önemli günü daha bir anlamlı hale getirmek istiyor.Beşiktaşlı oyuncular sahaya Süleyman Seba'ya özel; "Kalbimizdesin" tişörtlerini giyerek çıktı.

Süper Kupa öncesi olay! Spor Toto Süper Lig'deki deplasman yasağının kaldırılmasından sadece 1 gün sonra 'istenmeyen' olaylar yaşandı. Beşiktaş taraftarlarını taşıyan otobüs Konya'da Galatasaray taraftarlarının saldırısına uğradı. 4 taraftar bıçakla yaralandı.

KONYA İLK KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Süper Kupa, son dönemlerin gözde stadyumu Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanacak. 

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki karşılaşmayla Konya, ilk kez Süper Kupa'ya ev sahipliği yapacak. Yeşil-beyaz futbol topu deseni şeklinde mimari bir yapıya sahip Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda, 84 turnike (her 500 seyirci için bir turnike olacak şekilde), birer protokol, basın, idari ve teknik birimler, ikişer loca, UEFA kulüp ağırlama ve engelli, 11 üst kat seyirci, 6 alt kat seyirci olmak üzere 27 adet giriş kapısı bulunuyor.

Maçta takımlarını destekleyecek taraftarlar, raylı sistem, otobüs ve minibüslerle stada ulaşabilecek.

Derbide 339. randevu

Beşiktaş ile Galatasaray bugüne kadar 338 kez karşı karşıya gelirken, sarı-kırmızılılar 120, siyah-beyazlılar ise 107 kez sahadan galip ayrıldı. 111 maçta da rakipler birbirine üstünlük sağlayamadı.
Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonunu bir araya getiren Turkcell Süper Kupa karşılaşmasında Beşiktaş ile Galatasaray, yarın saat 20.45'te Konya'da bu sezonun en büyüğü olmak için mücadele edecek.

339. randevu
Beşiktaş ile Galatasaray 92 yıllık ezeli rekabet ve ebedi dostlukta bugüne kadar 338 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda 120 kez sarı-kırmızılılar galip gelirken, siyah-beyazlılar ise 107 kez rakibini mağlup etti. 111 karşılaşmada ise rakipler birbirine üstünlük sağlayamadı. Bu maçlarda Galatasaray'ın 477 golüne Beşiktaş 444 golle karşılık verdi.
İlk kupa Beşiktaş'ın 30 Temmuz 2006'da Commerzbank Arena'da başlayan Süper Kupası macerasının ilki Beşiktaş ile Galatasaray arasında başladı. Bu maçta siyah-beyazlılar 60. dakikada Mert Nobre'nin kaydettiği gol ile kupayı müzesine götürdü.
En çok Galatasaray kazandı
10 yıllık Süper Kupa tarihinde 2011 senesinde kupa oynanmadı. Geride kalan 9 senede en çok finali 6 kez ile Galatasaray oynadı. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar, 4 kez Süper Kupa'yı müzesine götürme başarısı gösterdi. 3 kez final oynayan Beşiktaş ise 1 kez kupayı aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.