Mahkeme adını koydu: 17 Aralık darbedir

Mahkeme adını koydu: 17 Aralık darbedir
FETÖ’nün gerçekleştirdiği 17-25 Aralık operasyonlarına ilişkin 67 sanıklı iddianame kabul edildi. İddianamede FETÖ’nün soruşturma kılıfıyla hükümeti hedef aldığına yer verildi.

 

Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen 17 Aralık girişimine ilişkin hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere 30 müştekinin yeraldığı iddianamede 67 sanık yer aldı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen bir numaralı şüpheli olarak yer alırken 2 numarada Yakup Saygılı, 3 numarada ise Nazmi Ardıç yer aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan tarafından hazırlanan iddianamede yer verilen tespitlerden bazıları şöyle:


"17 ARALIK BİR DARBE GİRİŞİMİDR"

17 Aralık girişimi soruşturma kılıfında bir darbe girişimidir. Amaç, TürkiyeCumhuriyeti 61. hükümetinin ulusal ve uluslararası baskı altına alınıp istifa etmesini sağlamaktır.

 Girişim, FETÖ/PDY Terör Örgütü yöneticilerinden alınan talimatlar doğrultusunda sahneye konulmuştu.
 Gözaltı listesinin yayınlanarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı'nın oğlunun isminin ortaya atılması ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın terörle bağlantılı gösterilmeye çalışılması ile kamuoyunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümeti üzerinde baskı aracı olarak kullanılmaya, bu şekilde hükümetin görevini yapmasının engellenmeye çalışıldığı ortadadır.

 FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensuplarının; örgüt lideri Fetullah Gülen'in talimatı ile devletin tüm kılcallarına sızmakla kalmayıp kamu imkânlarını kullanarak kendilerine rakip olarak gördükleri ve hedefledikleri iktidara ulaşmak için karşılarına çıkabilecek devlet kurumlarını ve şahısları bertaraf etmek için de her türlü hile ve yöntemi acımasızca kullandıkları görülmüştür.

 Kamuoyunda bilinen adıyla; Cübbeli Ahmet Hoca Davası, Şike Davası, Tahşiye Davası, Askeri Casusluk Davası örnek olarak verilebilecek davalardan sadece birkaçıdır.

BREZİLYA ÖRNEĞİ

17 Aralık'ın Brezilya'da yapılan operasyona benzerliğine dikkat çekilen iddianamede, Sarraf,'ın Brezilyadaki karşılığının Alberto Yossuef, Halkbank'ın Brezilyadaki karşılığı dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Petrobras, Türkiyede hedefe konulan Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Hakan Fidan'ın Brezilyadaki karşılığı Lula Da Silva ve ve Dilma Rousseff olduğuna dikkat çekildi.

BELGELER FETÖ'DEN

İddianamede Rıza Sarraf'ın ABD 'de de tutuklanmasına da değinildi. 17 Aralık'ta örgütün başarısız olmalarının ardından, bu başarısız girişiminin asıl sahipleri tarafından ABD üzerinden yeniden canlandırılmaya çalışıldığı kaydedildi.

 Örgüt mensupları tarafından yurt dışına çıkarılan bilgi ve belgelerin ABD 'de Preet Bharara isimli savcıya teslim edildi. Bu bilgi ve belgeler üzerinden ABD 'de iddianame hazırlanarak FET Ö tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan 17 Aralık girişiminin yeniden sahneye konma çabasına girişildi.

 Türkiye, İran ve Brezilya arasındaki doğalgaz ve petrol başta olmak üzere ticari ilişkileri hedef alındı.
 FETÖ, Türkiye Cumhuriyeti Devleti menfaatleri aleyhine olarak yürütülen saldırıda, ABD ve ABD Savcısı ile işbirliğine girdi. Bu planlamanın yerli ayağı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.