Darbeci albaya peçete verdi! Başını yaktı!

Darbeci albaya peçete verdi! Başını yaktı!
Darbeci albaya peçete uzatan Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yılmaz'ın başı belaya girdi. Yılmaz hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

 

Bursa’da, darbe girişiminin ardından tutuklanan İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş’a cezaevinde parmak izi alınması sırasında elini silmesi için peçete veren ve özel ilgi göstermekle suçlanan Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yılmaz hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı’na giderek,"Sıkıyönetim Komutanı olarak atandım" diyerek toplantı yapmak istedi.

Albay Akkuş’a sert tepki göstererek toplantı yapmasını engelleyen Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Salduk, durumu Bursa Valisi İzzettin Küçük’e bildirdi. Vali Küçük’ün talimatıyla o akşam gözaltına alınan Albay Akkuş, daha sonra tutuklandı.

LAVABO KAPISINDA BEKLEYİP PEÇETE VERDİ

Albay Yurdakul Akkuş Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldüğünde, iddiaya göre nizamiye girişinde aracı karşılayan cezaevinde görevli Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yılmaz, polislerden araçtan önce Albay Yurdakul Akkuş’un tek olarak indirilmesini istedi.

Olumsuz yanıt alan Astsubay Yılmaz iddiaya göre cezaevinde parmak izi aldıktan sonra elini yıkamak isteyen Albay Akkuş’u lavaboya kadar götürüp daha sonra kapıda bekleyerek çıkışta kendisine elini silmesi için peçete uzattı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Polislerin şikayeti üzerine hakkında soruşturma başlatılan Kıdemli Başçavuş Mustafa Yılmaz gözaltına alındı. Daha sonra adliyeye çıkartılan Astsubay Yılmaz, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca Mustafa Yılmaz hakkındaki soruşturma tamamlandı. Yılmaz hakkında, ’Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’ suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle Bursa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yılmaz’ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.