Darbeciler 15 milyon lira yaktı

Darbeciler 15 milyon lira yaktı
Darbecilerin elindeki bir F-16 uçağından düşen bir cismin fabrikaya gelmesi sonucu 15 milyon lira maddi hasar oluştu.

Çorumlu Fuat Keserci ve Elazığlı Gürcan Öncü, 12 yıl önce kurulan İSOR Mobilya’yı (İskilip Orman Ürünleri İnş. Nak. San. Tic. Şti) sektörün bilinen markalarından biri konumuna getirdi. İki ortak 17 dönümü kapalı toplam 60 dönüm üzerindeki fabrikada, iç piyasanın yanı sıra ihracata yönelik de üretim yaptı. Üretimin yanı sıra İSOR adı ile Türkiye genelinde 20 kadar mağaza açıldı. Burada 15 milyon lira yandı

Fabrika sahipleri ve çalışanları İSOR Mobilya için yeni hedefler yeni hayaller kurarken 15 Temmuz gecesi yaşananlar tam anlamı ile kâbus yaşattı.  Ankara İtfaiyesi ve Ankara İl Jandarmanın hazırladığı raporlar ve tanık ifadelerine göre, dev fabrikayı küle çeviren olay saat 01:46 sıralarında yaşandı. 

BEKÇİ ANLATTI: UÇAKTAN PARÇA DÜŞTÜ

Fabrikanın 5 yıllık bekçisi Celal Çimen (39), uçak hareketliliği yoğun olduğu sırada fabrikanın içini bir kez daha denetledi. Fabrikadan bekçi kulübesine yönelen Çimen, savaş uçaklarından birinin fabrikanın üzerinden inişe geçtiğini gördü. Çimen “Uçak fabrikanın üzerinden geçer geçmez başta ufak çaplı yanan yangın birden büyüdü. Hemen itfaiyeyi aradım. Daha sonra 02:30 sıralarında patronum Fuat Keserci’yi aradım. O sırada F-16 tipli uçaklar çok alçak bir şekilde geçmeye devam ediyordu. Ben, fabrikanın üzerinden geçen uçaktan yangına sebep olacak yanıcı malzeme veya parça düştüğünü gözlerimle gördüm” sözleri ile olayın oluş şeklini anlattı.

İSOR Mobilya’nın yanındaki iş yerlerinde çalışan bekçiler Nazim Yıldız, Oktay Haki ve Serkan Uçar da, bekçi Celal Çimen ile benzer ifade verdi.

FABRİKA YANARKEN F-16'LAR GEÇİYORDU

Fabrikanın ortaklarından Fuat Keserci 2:40 gibi, Keserci’nin haber verdiği ortağı Gürcan Öncü ise saat 05:30 sıralarında olay yerine vardı. Gürcan Öncü o anı “Fabrikaya geldiğimde yangını gördüm. Fabrikam tamamen yanıyordu. İtfaiye yangını söndürmeye çalışıyordu. O sırada, F-16 uçakları fabrikanın üstünde geçmeye devam ediyordu. Yangın bittiğinde fabrika tamamen kül olmuştu” şeklinde anlattı.

NEDENİ BELLİ OLDU 

17 dönüm kapalı alanı bulunan ve içinde teslim edilmesi gereken yüzlerce takım koltuk, yatak odası, genç odası takımı, masa, sandalye ile birlikte makinelerin yok olduğu yangının nedeni ise alınan uzman görüşü ile belirlendi. 22 yıl F-16 Jet uçaklarında çalıştığını belirten  Emekli Hava Astsubay Durmuş Karadeniz “Yapmış olduğum görevin tecrübesine dayanarak görüntüleri incelediğimde, yangının F-16 uçağında düşen FLARE’nin (Füzelere karşı kullanılan aşırı ısı yayan ve aydınlatma amaçlı da kullanılabilen) sebep olduğu kanaatindeyim. Uçaktan düşme sebebinin ise, emniyetsiz takılması veya pilotaj hatası olduğunu düşünüyorum” dedi.

90 SANİYE SONRA YANGIN BAŞLADI

Yine Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin hazırladığı kamera kaydı izleme tutanağına göre de, fabrikanın üzerinde F-16 savaş uçağının geçtiği, geçtiği esnada da uçak hizasında fabrika üzerinde doğru parlak bir cismin düştüğü belirtildi. Tutanağa göre, anılan cismin düşmesinden 90 saniye sonra yangın başladı. 

DERDİMİZİ KİMSEYE ANLATAMADIK

İSOR Mobilya’nın ortağı Gürcan Öncü, yangın nedeni ile hayatlarının altüst olduğunu söyledi. Öncü “Bizi en çok zorlayan durumların başında işçilerimiz geliyor. Bu insanlar pazartesi günü (18 Temmuz) iş başı yapacakken fabrika küle döndü. Öte yandan yüzlerce müşteriye teslim etmemiz gereken ürünler var. 20 mağazaya ürün tedarik etmemiz gerekir. Tek amacımız yeniden üretime dönebilmek. Bunun için de makinelerimizi almamız gerekir. Finans desteği için bankalara başvurduk ama olumlu sonuç alamadık. Derdimizi anlatmak için çalmadık kapı bırakmadık. Gerçekten çok zor durumdayız. İlgililerin bize el atmasını bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.