Uzayda madencilik dönemi!

Uzayda madencilik dönemi!
Son zamanlarda hakkında en çok konuşulan işlerden biri de, yüksek riskin yanında getirisi çok fazla olan asteroit madenciliği gözüküyor.

Son yıllarda en çok konuşulan işlerden biri de, yüksek risk ve getirisi olan  asteroit madenciliği gözüküyor. Asteroitlerde milyar dolarlar, hatta trilyonlarca dolar değerinde madenler olduğu düşünülüyor.

Peki bu değerli metaller ve mineralleri elde etmek için nasıl bir teknoloji gerekiyor. Madenleri Dünya’ya ulaştırmak  ne kadar zor olacak? Maliyeti ne kadar olacak?

Gerçek Bilim'in haberine göre Planetary Resources gibi birkaç şirket bu soruya cevap bulmak için çalışmalara başladı. Ancak başlangıç olarak cevaplar tümüyle pozitif değil. Bu girişim öncelikle  Dünya’yı gözlemlemeye karar verdi. Fakat diğer bir asteroit madenciliği şirketi Deep Space Industries, ilerlemeye karar verdi. Şirket geçtiğimiz günlerde dünyanın ilk gezegenler arası madencilik görevi Prospector-1’i duyurdu.

DÜŞÜK YÖRÜNGE GÖREVİ 2017'DE

Deep Space Industries 2017’de dünya düşük yörünge görevi için fırlatma planlıyor. Bu sayede düşük maliyetli uzay keşif aracı geliştirmeyi planlıyor. Şirket 2020 gelmeden, Prospector-1 Dünya’ya yakın geçen bir asteroitle buluşturarak zengin maden kaynaklarını araştırmak istiyor.

Deep Space Industries’nden yönetim kurulu başkanı  Rick Tumlinson, “Artık doğru teknoloji, doğru ekip ve bu tarihi görev için doğru plana sahip olduğumuzu güvenle söyleyebilirim. Prospector-X görevinin başlatırken, Prospector 1 asteroit kaynaklarını eldesinde bir sonraki adım olacak” diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.