Salvini'den haddi aşan sözler: İslam bir din değildir

Salvini'den haddi aşan sözler: İslam bir din değildir
İtalya muhalefet partisi Kuzey Ligi’nin lideri Matteo Salvini, "kibirli ve tehlikeli" bulduğu İslam’ın bir din olmadığını söyledi.

AB üyeliğine ve göçmenlere karşı tutumuyla bilinen partinin lideri Matteo Salvini, La Stampa gazetesine verdiği mülakatta İslam’a ilişkin olumsuz duruşunu ağır sözlerle bir kez daha ortaya koydu. 

Daha önce İslam’ın "yasa dışı" bir din olduğunu iddia ettiği hatırlatılan ve bunu neden söylediği sorulan Salvini, "Çünkü İslam, eski yaşam fikrine sahip, kibirli ve tehlikeli" diye karşılık verdi. 

'MÜSLÜMANLAR'IN KONTROLSÜZ GÖÇÜ TEHLİKELİ'

İtalya Anayasası’nın din özgürlüğünü koruma altına altığı anımsatılan Salvini, "İslam bir din değildir, bizimkiyle tamamen uyumsuz bir yaşam biçimidir. Müslümanların kontrolsüz göçü Avrupa’ya bir gerçektir ve bu bizim özgürlüklerimiz için büyük bir tehlikedir" ifadelerini kullandı. 

Salvini ayrıca, göçmenleri gerçekten entegre etmek istiyorlarsa, sadece Hristiyan olanları kabul etmenin daha iyi olacağı görüşünü de savundu. 

İtalya’da son dönemde bazı Müslüman din adamlarının terörizm şüphesiyle sınır dışı edildiği de hatırlatılan Matteo Salvini, "Fark etmez. Biri gidiyor, öbürü geliyor" diyerek, deniz yoluyla İtalya’ya ulaşan binlerce umut yolcusuna işaret etti.

Federalist ve bölgeselci Kuzey Ligi, iki kanatlı ve 945 üyeli İtalya parlamentosunda 27milletvekili ve senatörle temsil edilirken, 7’nci parti konumunda.

ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum