"Türklerin büyük desteğini unutamam"

"Türklerin büyük desteğini unutamam"
2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda eskrim branşında mücadele eden ABD'den Müslüman kadın sporcu Ibtihaj Muhammed, ilk olimpiyatında takım mücadelesinde bronz madalya kazandı.

ABD takımında başörtüsüyle mücadele eden ilk kadın sporcu olan Ibtihaj Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazandığı madalyanın ön yargıları yıkmasını umduğunu söyledi. 

Olimpiyatların dünya kültürleri arasında bir köprü olduğunun, burada her sporcunun eşit şartlarda yarıştığının önemini vurgulayan 30 yaşındaki ABD'li sporcu, ''Sporda kimsenin dinine, ırkına ve cinsiyetine bakılmıyor. Kimsenin hangi mahallede büyüdüğü, hangi kolejde okuduğu problem edilmiyor. Mücadeleyi kazanan şampiyon oluyor. Farklı kültürler, dinler burada buluşuyor. Ben de başörtülü olarak mücadele ettim ve takımıma bronz madalya kazandırdım. Olimpiyat ruhu denen şey de işte bu." değerlendirmesini yaptı. 

"Türk halkı beni yalnız bırakmadı"

ABD Olimpiyat Takımı'nda yer alan ilk başörtülü sporcu olduğu için dünya spor kamuoyunun ilgisini çeken Müslüman eskrimci, oyunlar sırasında Türk halkından büyük destek aldığını ifade etti.

Geçmişte düzenlenen bir turnuva için Türkiye'de bulunduğunu ifade eden Ibtihaj Muhammed, "Güzel ülke ve dost insanlar. Türk halkına öncelikle bana gösterdikleri destek için teşekkür ederim. Türklerin büyük desteğini unutamam. Gerek sosyal medyadan gerekse e-maillerle bana gönderikleri mesajlarla moral verdiler. Onların sayesinde şu anda kürsüdeyim. Bana sahip çıktıkları için şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.