E devlet giriş şifresi nasıl alınır? Online üniversite kayıt işlemleri

E devlet giriş şifresi nasıl alınır? Online üniversite kayıt işlemleri
E devlet giriş işlemleri nasıl yapılıyor merak konusu. Üniversite adayları online olarak e devlet üzerinden kayıt yapabiiyor. E devlet işlemleri ile ilgili detaylı bilgiler haberimizde...

E Devlet şifresi almak için herhangi bir PTT şubesine giderek. Şahsen başvuru ile üzerinde T.C. Kimlik No’nuzun bulunduğu kimlik belgeniz ile 2 TL ücret ödeyerek alabilirsiniz. Şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden ya da yetkili şubelerden alınabilmektedir. e-Devlet şifresi yurt dışında da Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilmektedir.  

E DEVLET ŞİFRE ONLİNE OLARAK ALINABİLİR Mİ?

e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetlerin yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden dolayı, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ilk şifreler ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile verilmektedir.

E-DEVLET GİRİŞ NASIL YAPILIR

e-Devlet giriş yapmak için www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden TC kimlik numaranız ve e devlet şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.  

E DEVLET ÜNİVESİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte gözler 2016 Üniversite e kayıt işlemlerine çevrildi. 12 Ağustos itibarı ile başlayan kayıtlar normal ve elektronik kayıt üzeri iki farklı şekilde yapılacak. Peki ÖSYM online kayıt nasıl yapılır? 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak olan E-kayıtlar, Elektronik kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler tarafından gerçekleştirilecek. Kayıt yaptıracak olan adaylar, E devlet resmi adresi olan https://www.turkiye.gov.tr/ adresine giriş yaparak e-hizmetler bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altındaki bölümde Üniversite E-Kayıt seçeneğini seçilerek karşınıza gelen ekran üzerindeki adımlar geçilerek e kayıt işlemi gerçekleştirilebilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.