Başbakan Binali Yıldırım'dan Suriyeli açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım'dan Suriyeli açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım, Suriye’deki gelişmeler hakkında, ‘Şu anda yaşanan kanlı problemin temelindeki arızanın giderildiği bir yapılanma tesis edilecek. Bu, uzun vadede Esad’ın olmayacağı anlamını taşır’ dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye’deki gelişmelerle ilgili olarak “Yeni dönümde mezhepsel, etnik ve bölgesel yapıların birinin üstünlüğüne dayalı devlet yapısı olmayacak. Bu, uzun vadede Esad’ın da olamayacağı anlamı taşır. Çözüm devreye girdikten sonra Suriyeliler belirli programla ülkelerine dönecek” ifadelerini kullandı.
 
‘Söz konusu değil’
 
Yıldırım, Suriye konusunda yakın gelecekte beklenenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Karar’ın haberine göre Yıldırım, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunacağını belirterek “Dolayısıyla da bu ülkede PYD gibi bir devlet yapılanması söz konusu olmayacak” dedi. 
 
‘Esad olmayacak’
 
“Yeni dönümde mezhepsel, etnik ve bölgesel yapıların birinin üstünlüğüne dayalı devlet yapısı olmayacak” diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yani, Suriye’de şu anda yaşanan kanlı problemin temelindeki arızanın giderildiği bir yapılanma tesis edilecek. Mezhepsel yapılanma olmayacağına göre bu, uzun vadede Esad’ın da olamayacağı anlamı taşır.” 
 
Yıldırım, “Çözüm devreye girdikten sonra Türkiye dahil bölge ülkelerine sığınmak ve kaçmak zorunda kalan Suriyeliler belirli programla ülkelerine dönecek. Sadece Türkiye’dekiler değil Ürdün, Lübnan ve diğer noktalardaki sığınmacılar da...” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.