Çalımbay, küçülme kararına açıklık getirdi

Çalımbay, küçülme kararına açıklık getirdi
Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, futbolcuların ödemeleri konusunda hiç bir sıkıntı olmadığını söyledi.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Kemerburgaz Tesisleri'nde basın mensupları ile bir araya geldi. Tecrübeli teknik adam, basın mensuplarına yeni sezon öncesi planlamayı ve kulüp başkanı Turgay Ciner'in almış olduğu küçülme kararı hakkında bilgi verdi.

"Kasımpaşa'da kimsenin parası kalmaz ve zamanında ödenir"

Alınan küçülme kararının belli bir süreyi kapsayacağını vurgulayan Çalımbay, "Mersin'de yaşadığımda en büyük sıkıntı transfer yasağının olmasıydı. Kasımpaşa'da kimsenin parası kalmaz ve zamanında ödenir. Tesisler zaten mükemmeldir. Zamanında Mersin'e iyi oyuncular kazandırdım. Bu sene onları transfer etmek istedim ama maddiyat yüzünden alamadık. Sıkıntı sadece benimle ilgili. İstediğim futbolcuları alamadım çünkü küçülmeye gidince bu normal" dedi.

"İlk 11'den en az 6-7 oyuncu takımdan ayrıldı"

Yeni hedeflerinin kesinlikle yukarılara oynamak olduğunu ve sezonun çok zor geçeceğini bildiklerini belirten tecrübeli teknik adam, "Bu sene 8-9 oyuncumuzu kaybettik. İlk 11'den en az 6-7 oyuncu takımdan ayrıldı. Bizim en büyük sıkıntımız istediğimiz futbolcuları alamıyor olmak. Biz her zaman iyi oyuncular bulmuşuzdur. Yönetimimiz böyle bir karar alınca, B planına geçmek zorunda kaldık. Şu anda kadro olarak eksiğimiz var. Kadromuzu 3-4 oyuncuyla takviye edebilirsek hazır olacağız. Yeni sezon oldukça zor geçecek ama bunun farkındayız. Milli takım arasından sonra takımımız oturacak. Bizim hedefimiz yukarıya oynamak ve orada iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Yönetimimizin elinde olmayan nedenlerden dolayı böyle bir karar almasını anlıyor ve saygı duyuyoruz. Elimizdeki imkanlarla iyi bir takım kurmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"Avrupa'yı hak edenlerin başında geliyorduk"

Kasımpaşa'nın Avrupa Kupaları'na gidememesini en büyük nedeninin geçen sezon yaşanan hakem hataları olduğunu belirten Çalımbay, "Yaşanan talihsiz hatalardan çok fazla mağdur olduklarını ve geçen sene bu yüzden oldukça fazla puan kaybettik. Geçen sezon Osmanlıspor maçında yapılan bir hata belki de bizim Avrupa'ya gitmemizi engelledi. Yeni gelen MHK'ye inanıyorum. Yusuf Namoğlu'nun hakemlik hayatında ve federasyonda çalıştığı zamanlarda başarılı olmuş birisidir. Bu hataların yeni sezonda olmayacağına inanıyorum. Sadece 2 puanla Avrupa'ya gidemedik. Yoksa biz hak edenlerin başında geliyorduk. Ben Türk hakemlerinin başarılı ve çok iyi hakemler olduklarına inanıyorum. Bu sene hakemlerin işi kural değişikliğinden dolayı çok zor. İnşallah hatasız, güzel bir lig olur" dedi.

"Biz transferde daha çok maddi açıdan zorlanmayacak şekilde hareket ettik"

Ligin ilk haftasında oynayacakları Trabzonspor maçı öncesinde rakiplerini oldukça iyi takip ettiklerini belirten Çalımbay, "Trabzonspor çok iyi transferler yaptı. Çok kaliteli oyuncular alıyorlar. Geçen seneki gibi değiller. Transferleri ileriyi düşünerek yapıyorlar. Şimdi olmasa da ileride kendilerine çok faydalı olacaktır. Biz transferde daha çok maddi açıdan zorlanmayacak şekilde hareket ettik ve inşallah bunda başarılı olacağız. Biz oraya puan ya da puanlar almak için gideceğiz ve elimizden geleni yapacağız" dedi.

"Eren Derdiyok ve Omeruo takımlarına faydalı olacaktır"

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Kasımpaşa'dan Galatasaray'a giden Eren Derdiyok ve Beşiktaş'a transfer olan Omeruo'nun takımlarına çok faydalı olacaklarını söyleyerek, "Oyuncuları bırakma taraftarı olmadıklarını ama gidenlerin yerini alacakları oyuncularla telafi edeceğiz. Eren ve Omeruo'nun gittikleri takımlarda çok başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum. Eren'i isteyen takım çoktu ve transferi biraz geç oldu. Eren'i önce Beşiktaş istedi. Avrupa'dan takımlar da vardı. Yerine Zürich'ten Etoundi'yi transfer ettik. Kendisini seyrettik ama çıplak gözle değil. Geçmişine bakınca iyi bir oyuncu ama her şeyi zaman gösterecek" ifadelerini kullandı.

"Umut'u ben her zaman çok istemişimdir"

Eren Derdiyok transferinde gündeme gelen Umut Bulut ve Donk'un takası konusunda ise Çalımbay, "Takas gerçekleşseydi kadromuzdaki boşluklar istediğimiz şekilde dolardı. Eren satılırken kulüp para kazansın diye satıldı. Gelen arkadaşların maliyetleri daha fazlaysa, Eren'in gitmesinin bir anlamı olmazdı. Umut'u ben her zaman çok istemişimdir. Yönetimimiz gerekeni yaptı" dedi.

"3 oyuncu alırsak sıkıntı kalmayacak"

Altyapıdan yararlı olabilecek oyuncuları mutlaka takıma kazandıracaklarını ve ana kadrolarında 19 futbolcunun bulunduğu belirten Çalımbay, "Bizi, gecen senekinden daha zor bir sezon bekliyor. En büyük sıkıntımız alternatiflerimizin olmaması. Önümüzde daha süre var ve 3 oyuncu alırsak sıkıntı kalmayacak. Ana kadromuzu 22 oyuncuya yükseltmek istiyoruz" dedi.

"Hedefim şampiyonluğa oynamaktı"

Küçülme kararından önce hedefinin şampiyonluğa oynamak olduğunu belirten Çalımbay, "Geçen sezon kurulan iyi kadroyu koruyup, üzerine iyi takviyeler yaparak bu hedefe ulaşabileceğini düşünüyordum. Bu sene hedefim şampiyonluğa oynamaktı ama maalesef böyle bir karar alındı. Ben hiç bir zaman büyük transferler yapmamışımdır. Bizim yaptığımız, iyi oyuncular bulmaktır. Kulüplere bir şeyler her zaman kazandırmışızdır. Böyle bir karar verildi diye bırakıp gidecek değiliz. Yarı yolda bırakmayız. Bize yakışan o olmaz ve hedef bitmez" diye konuştu.

"Eder'i alacaktık"

Küçülme kararından önce çok iyi bir transfer yapmayı planladıklarını belirten Çalımbay, "Giden oyuncuları aratmayacak transferlerin, o dönem gündemdeydi. Bizim transfer planlamamız çok iyiydi. Portekiz'in 2016 Avrupa Şampiyonası'nın finalinde golünü atan Eder bile listemizdeydi. Eder, biz talip olduğumuzda kiralık oynuyordu ve belli bir noktaya gelmiştik. Buna benzer oyuncular vardı. Maddi açıdan da çok büyük külfetleri yoktu" dedi.

Basın toplantısının ardından Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, tesislerde basın mensupları ile yemek yedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.