15 günde 15 Temmuz kampanyasında 100 milyon toplandı

15 günde 15 Temmuz kampanyasında 100 milyon toplandı
‘15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’ adı altında Başbakanlık’ın başlattığı kampanyada bankalar üzerinden toplanan bağış miktarı 100 milyonu geçti.

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından şehit edilenlerin yakınları ve hain kalkışmada yaralanan gazilerin ailelerine yapılan yardımlar çığ gibi büyüyor. 20 günde 'dayanışma kampanyası'na 100 milyon TL'den fazla bağış yapıldı.

EN YÜKSEK ZİRAAT'TE

Başbakanlık tarafından yayımlanan '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası' konulu genelgeyle başlatılan, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın koordine ettiği yardım kampanyasında üç kamu bankası ile 2 katılım bankası görevlendirildi. Edinilen bilgilere göre, gerçek ve tüzel kişiler, Ziraat Bankası'na 50 milyon, Vakıfbank'a 30 milyon, Halkbank'a 19 milyon, Ziraat Katılım'a da 3 milyon TL yatırdı. Böylece toplam bağış miktarı şu anda 100 milyonu geçti. Kamu bankalarının kampanyanın daha büyük kitlelere ulaşması için reklamların haricinde kendi mudilerine çağrı yaptığı da öğrenildi. Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank'ın kendi müşterilerine mesaj atarak, yardım kampanyası konusunda bilgilendirdiği belirtildi.

BANKALAR DA BAĞIŞ YAPACAK

Kampanyaya kamu bankalarının da katılacağı öğrenildi. Ziraat Bankası'nın dayanışma kampanyasına 7 milyon, Vakıfbank ve Halkbank'ın da 5'er milyon TL ile katkıda bulunması bekleniyor. Bankaları yardımları önümüzdeki günlerde açıklayacak. Bankaların iştiraklerinin de yardım kampanyasına katılması bekleniyor.

SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.