Gülen'e atanan avukat çekilmek istedi

Gülen'e atanan avukat çekilmek istedi
Teröristbaşı Gülen'in de aralarında bulunduğu 54 kişiye, CMK gereği zorunlu müdafi ataması kapsamında baro tarafından avukat atandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY ile ilgili "çatı iddianamesi"nin gönderildiği Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk duruşma, 22 Kasım'da başlayacak. 

Alınan bilgiye göre, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek davanın sanıklarından FETÖ elebaşı Gülen, eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Turgut Özal Stratejik Düşünce ve Hamle Derneği Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen, FETÖ'nün "emniyet imamı" olduğu ileri sürülen ve "Kozanlı Ömer" lakaplı Osman Hilmi Özdil, örgütün yöneticileri Halit Esendir ve Nevzat Ayvacı'nın da aralarında bulunduğu 54 kişiye CMK gereği zorunlu müdafi ataması kapsamında Ankara Barosunca avukat atandı. 

Savunma hakkı kapsamında her sanık için avukat zorunluluğu bulunurken ayrıca maddi güçlük çeken veya başka nedenlerle avukat tutamayan ya da avukat seçecek durumda bulunamayanlar için "zorunlu müdafilik" müessesi uygulanıyor. Bu kapsamda, soruşturma evresinde ifadeyi alan merci veya sorguyu yapan hakimin, kovuşturma evresinde mahkemenin talebi üzerine baro tarafından CMK Uygulama Servisi bünyesindeki Sanık Hakları Servisince müdafi görevlendirmesi yapılıyor. 

Buna göre, 22 Kasım'da görülmeye başlanacak dava için de Gülen'in de aralarında bulunduğu 54 sanık için Ankara Barosunda "CMK Uygulama Servisi" bünyesinde kayıtlı avukatlardan sıralamaya göre atama yapıldı.

'ÇEKİLME' TALEBİNDE BULUNDU

Fetullah Gülen için atanan avukat Alihan Uncu, AA muhabirine, CMK'dan yapılan görevlendirmeler için Avukatlık Kanunu'nda ayrıca hükümler bulunduğunu, bu hükümler doğrultusunda baroya "çekilme" başvurusu yaptığını söyledi. 

Başvuruyla ilgili olarak yönetim kurulunun toplanıp bir karar vereceğini anlatan Uncu, "Avukatlık Kanunu'na göre, kendi kendimize çekilme yapamıyoruz. Baro başkanlığının kabul etmesi gerekiyor. Çekilme için baro başkanlığına başvurumuzu verdik. Yönetim kurulu toplanıp çekilmemizi kabul ederse o zaman yargılamadan çekilebileceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.