Hamza Hamzaoğlu: 'Transfer sezonunu kapattık'

Hamza Hamzaoğlu: 'Transfer sezonunu kapattık'
Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Joshua John transferi ile transfer sezonunu kapattıklarını belirterek, “Transferin son gününe kadar cazip bir teklif gelirse, Necid de kabul ederse böyle bir transfere ‘hayır’ demeyiz" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 2016-2017 sezonunun ilk haftasında deplasmanda karşılaşacağı Adanaspor maçının hazırlıklarını sürdüren yeşil-beyazlılarda, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Son hazırlık maçlarını Trabzonspor’a karşı yaptıklarını hatırlatan Hamzaoğlu, "Takımımız yavaş yavaş istediğimiz seviyeye geliyor. İlerleyen haftalarda gerçek formumuzu yakalamayı hedefliyoruz. Bunun da sinyallerini gördük. Cuma günü bizim maçımızla lige merhaba diyeceğiz. Adanaspor yeni çıkmış olsa da kendi sahasında tehlikeli bir takım. İlk maç ve her türlü sonuca açık. Rakibimizin iyi taraftarlarını kapatıp, zaaflarından yararlanmak isteyeceğiz. İnşallah iyi oyunla başlangıç yaparız" dedi.

"Transferi kapattık"

Transfer sezonunu kapattıklarını ifade eden deneyimli çalıştırıcı, “Transfer sezonunu kapattık diyebiliriz ama son güne kadar değişiklik olabilir. Ciddi ve iyi teklifler olursa gidenler olabilir. Bugünkü durumda transferi kapattık” diye konuştu.

"Lige başlamaya hazır durumdayız"

Bir basın mensubunun, ‘İlk 11’i belirlediniz mi?’ şeklindeki sorusunu yanıtlayan Hamzaoğlu, “11’ler her hafta değişebilir. Bizim rakibimize göre alacağımız tedbirlere göre değişebilir. Bu sene amacımız istikrarlı kadroyu yakalamak. Herkesin sayacağı bir takım oluşturmak” dedi.

Stoper mevkiine sakatlıklardan dolayı ihtiyaç duyabileceklerini düşündüklerini ancak daha sonra vazgeçtiklerini ifade eden tecrübeli teknik adam, takımın da yüzde 100 hazır olmadığını belirterek, “Yüzde 100 hazır olamayız da zaten. Ne kadar hazırlık maçı yaparsanız yapın ligin atmosferi farlı oluyor. Lige başlamaya hazır durumdayız” diye konuştu.

“Gerekirse Faty’i, Serdar’ı stoperde oynatırız”

Bir soru üzerine kadrolarında 5 tane stoperlerinin olduğunu ifade eden Hamzaoğlu, “Sakatlık ve cezalı durumlarında gerekirse Faty’i, Serdar’ı da orada oynatabiliriz. Sivok’un sakatlık durumu olmuştu. Şamil hazır değildi, Ertuğrul’un da birkaç hatadan sonra aldığı tepkilerden moralinin bozulması bizi düşündürdü. Yoksa ben bütün oyuncularımdan memnunum” dedi.

“Necid bizimle beraber devam ediyor”

Çek oyuncu Necid’in teklif gelmemesi halinde takımda kalacağını ifade eden Hamzaoğlu, “Transferin son gününe kadar cazip bir teklif gelirse, Necid de kabul ederse böyle bir transfere ‘hayır’ demeyiz. İlk yarı boyunca bu kadroyla devam edeceğiz. İnşallah sezon sonuna kadar böyle devam ederiz” şeklinde konuştu.

“Çilek tadın oyunculardan bakarız”

'Yönetimden dünya çapında bir oyuncu isteğinde bulundunuz mu?' sorusuna ise deneyimli teknik adam, şu yanıtı verdi:

“Dünya çapında oyuncu almak için pozisyonumuz doğru değil. Şu anda biz birbirine yakın, birbirine kenetlenebilecek oyuncuları almak zorundayız. Önce takım olmak lazım. Ondan sonra dediğiniz çilek tadında oyunculardan bakarız ama şu anda önce takım olacağız. Eğer yıldız olacaksa da bizim takımımızda yıldızlar var. Bakarsanız onları görürsünüz.”

Hamzaoğlu, sakatlığı geçen tecrübeli defans oyuncusu Sivok’un da hazır durumda olduğunu da belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.