Bursa eski Valisi Harput'u 1 dolar savunması kurtaramadı

Bursa eski Valisi Harput'u 1 dolar savunması kurtaramadı
Bursa eski Valisi Şahabettin Harput ile 18 işadamı Bursa’da FETÖ/PDY soruşturmasında 28 Temmuz’da gözaltına alınmalarının ardından tutuklandı.

28 Temmuz’da gözaltına alınmalarının ardından  tutuklanan Harbut'un üzerinden çıkan 1 dolar savunması kurtaramadı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılarına dokuz saat boyunca ifade veren Harput ve beraberindeki şüpheliler tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, alınan ifadelerin ardından eski Vali Harput ile birlikte 19 kişinin de tutuklanmasına karar verdi.

Harput ile birlikte tutuklanan işadamlarının isimleri şöyle: Eyüp Karakuş, Mustafa Cemal Eğretli, Sami Şentürk, Hamit Tuna, Turan Boztepe, Şakir Umutkan, Mecit Özkelebek, Emin Akça, Muzaffer Koyuncu, Ahmet Nuri Ekiz, Feridun Kahraman, Mahmut Kesici, Ali Saffet Durmuşlar, Ali Kemal Turhan, Ramazan Yılmaz, Ali Fuat Er, Hilmi Gülcemal ve Cengiz Resimoğlu.

HACTAN DÖNERKEN ÜZERİNDE KALMIŞ

Eski vali Şahabettin Harput, ifadesinde evine bulunan bir dolarla ilgili olarak, "Ben hactan dönerken üzerimde kalmış" dedi. Harput, "Orhangazi Üniversitesini kurmak için yardım topladık. Üniversiteler böyle kurulur. Üniversitenin yönetimine yer aldım. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Bana iftira atılıyor" diyerek kendini savundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.