PKK’nın lider kadrosuna operasyonu önlediler

PKK’nın lider kadrosuna operasyonu önlediler
Güneydoğu’da yürütülen terörle mücadele operasyonlarında FETÖ’cü askerler ile PKK’nın işbirliği yaptığına dair yeni belgeler ortaya çıkıyor.

Güneydoğu’da yürütülen terörle mücadele operasyonlarında FETÖ’cü askerler ile PKK’nın işbirliği yaptığına dair belgeler tek tek ortaya çıkarken, güvenlik birimleri bu işbirliğini belgeleyen raporları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulunda da gündeme getirdi.

Erdoğan’ın başkanlığında önceki gün yapılan ve 10 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın kabine üyeleri ile önemli bilgiler paylaştığı belirtildi. Güneydoğu’da yürütülen terörle mücadele operasyonlarında FETÖ’cü komutanlar ile PKK’nın işbirliği yaptığına dair belgelerin sunulduğu toplantıda, “Yaklaşık bir yıl önce, hem telsiz konuşmaları hem de gelen istihbaratlar doğrultusunda PKK’nın lider kadrosunun Kuzey Irak’ta toplantı yaptığı bilgisi geldi. Toplantının yeri, saati ve kimlerin katıldığı bildirilmesine rağmen bölgede görevli üst düzey komutanların hiçbiri gerekçe göstermeden operasyon yapmadı. O dönemde bu istihbaratı değerlendirip operasyon yapmayan komutanlardarbe girişiminde görev aldılar ve FETÖ’den tutuklandılar” bilgisi verildi. PKK’nın lider kadrosunun toplantısına yönelik istihbari bilgi ile bu bilginin bölgedeki komutanlara iletildiğine dair resmi belgenin de Bakanlar Kurulunda gösterildiği öğrenildi.

TUZAKLARIN YERLERİNİ BİLİYORLARDI

Bölgede görev yapan askeri üst düzey kadronun büyük bölümünün şu anda FETÖ’ye üye olmaktan tutuklandığının tespitinin yapıldığı Bakanlar Kurulunda bunun en büyük örneğinin Silopi’de görevli iken darbe gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığını teslim almaya gelen Semih Terzi örneği verildi. Bölgede görev yapan FETÖ’cü askerlerin de geçen yıl temmuz ayından itibaren artan terör eylemlerine ‘Göz yumduğuna’ dair şüpheler bulunduğu da Bakanlar Kurulunda dile getirildi. Özellikle Mardin’in Nusaybin ilçesindeki operasyonlarda diğer yerlere göre daha fazla şehit verilmesinin sebebi de, Bakanlar Kurulunda “O bölgedeki görevli komutanlar bombalı tuzakların yerleri bilinmesine rağmen, bile bile askeri-polisi operasyona gönderdi. Askeri polisi girilmemesi gereken yerlere adeta zorla göndermişler” şeklinde anlatıldı. Ayrıca bölgede PKK’ya yönelik birçok operasyonun ya yapılmadığı ya da geciktirildiğine yönelik tespitlerin bulunduğu, darbe gecesi Hatay’ın Suriye sınırındaki birliklerin çekilmesinin de yine FETÖ-PKK iş birliğinden kaynaklandığı bilgisi verildi.

Türkiye Gazetesi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.