Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan suikast uyarısı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan suikast uyarısı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ'nün suikast girişimlerinde bulunabileceğini belirterek bununla ilgili önlem alındığını açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldığı canlı yayına katıldığı A Haber'de gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bozdağ, denetimli serbestlik uygulamasının, cezaevlerindeki  99 bin kişiyi ilgilendirdiğini etkileyeceğini ifade etti.

Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin Bakan Bozdağ, "Bizim ABD'ye gidiş tarihimiz netleşmedi.FETÖ, uzun vadede ABD için tehdit. ABD bu süreçte Türkiye'yi ve Türk milletini karşısına almamalı" ifadelerini kullandı.

SUİKASTLER OLABİLİR

Bekir Bozdağ, yeni bir darbe girişiminin olup olmayacağı sorusu üzerine suikastlerin olabileceğini belirterek, bu konuda gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını belirtti.
 
Yeni bir darbe girişimi olup olmayacağı ile ilgili soruyu da yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,  "10 bin asker kişi var. Bir çok kişi görevden ihraç edildi. Tüm bunların hepsi baktığınızda yeniden böyle bir kalkışmayı imkansızlaştıran adımlardır. Darbenin Türkiye'de bir daha tekrarlanmaması için gerekli adımlar atıldı. Türkiyede darbe tehlikesini beklediğini, iç savaş beklediğini milletimizle birlikte atlattık. Milletimizin böylesi bir tehlike ile bir daha karşı karşıya kalmaması için gerekli adımlar atılacak. Darbe rüyası bile göremeyecekler artık. Suikast girişimleri her an olabilir. Bunlar geçmişte de oldu. Ama buna karşı gereken güvenlik önlemleri alındı." dedi. 

Bekir Bozdağ'ın açıklamasından satır başları;

Terör suçlarında bu düzenleme uygulanmayacaktır. Şu anda Türkiye cezaevlerinde 214 bin kişi bulunmaktadır. Bu 214 bin kişinin 99 binini bu uygulama ilgilendiriyor. Denetimli serbestlik bir af değildir. Denetimli serbestlik Batı'da ve ABD'de de var. Türkiye'de de 2005 yılından beri denetimli serbestlik uygulaması var. Denetimli serbestlik af değildir. Denetimli serbestlikte risk analizi yapılacak.

UYGULAMAYI AFLA KARIŞTIRMAYIN

Denetimli serbestlikte suça bulaşan tutuklanır. Bu uygulamayı af ile karıştırmayın. İlk etapta yaklaşık 38 bin tahliye olacağını tahmin ediyorum. Küçük yerlerde tahliyeler başladı. Ankara ve İstanbul gibi büyük yerlerde de başlamış olabilir. Herkesin dosyası incelenecek ve kapsama giriyor mu diye kontrol edilecek. Buna çalışmak gerekiyor. Dosyası kabarık olmayanların süratle tahliyesi başladı.

ABD İÇİN DE TEHDİT OLACAK

ABD hükümeti FETÖ elebaşı Gülen'in iade konusunu önemsiyor. Bunu zaman içerisinde hep beraber göreceğiz. Ayın 22'sinde 4 kişilik bir heyetle Türkiye'ye gelecekler. Bizim ABD'ye gidiş tarihimiz henüz netleşmedi. ABD gibi büyük bir devletin güçlü bir istihbarat birimi olduğunu düşünüyorum. Gülen daha önce de dediğim gibi ABD açısından maşa görevini yitirdi. ABD makamları tedbiren tutuklama yapmalıdır. Uzun vadede ABD için de bir tehdit oluşacağı açıktır. ABD eğer iade etmezse Türkiye ile ABD ilişkileri 15 Temmuz öncesi gibi olmayacaktır. ABD iade etmezse Türk halkını kaybeder.

ADİL ÖKSÜZ İÇİN ÇEMBER DARALIYOR

Adil Öksüz'ün Gürcistan'da olduğuna dair bilgiler geldi ama bu doğrulanmadı. Gürcistan'da değil, biz Türkiye'de olduğunu düşünüyoruz. Adil Öksüz için çember daralıyor ve kısa süre içinde yakalanacağını düşünüyorum. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.