Acı haber peş peşe geldi: 3 şehit

Acı haber peş peşe geldi: 3 şehit
Botta bulunan 4 mürettebat yaralı olarak kurtarılırken, 3 mürettabat şehit oldu

Sarayburnu açıklarında, Boğaz geçişine hazırlanan gemiyle çarpıştıktan sonra ters dönenSahil Güvenlik botundaki 3asker şehit oldu. Şehit askerlerin denizden ağır yaralı olarak çıkarılıp Haydarpaşa Numune hastanesine götürülen askerler arasında olduğu bildirildi.

Karadeniz yönüne giden bir yük gemisi saat08.00 sıralarında Sarayburnu açıklarında seyreden Sahil Güvenlik botu ile çarpıştı. çarpışmanın etkisi ile içinde görevli askerlerin bulunduğu Sahil Güvenlik botu alabora oldu ve burnuna kadar battı. Bu arada henüz bayrağı ve ismi belli olmayan yük gemisi yoluna devam etti. Alabora olanSahil Güvenlik botuna yardım için  ilk önce çevrede bulunan balıkçı tekneleri yanaştı daha sonra Kıyı Emniyeti kurtarma botu tekneyi batmaması için bağladı.

HASTANEYE KALDIRILDILAR

Denize düşenler  Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Harem Tahliye Bot İstasyonu’na getirildi. Bu sırada sağlık ekiplerinin ağır yaralılara müdahale ettiği görüldü. Denizden ağır yaralı olarak çıkarılıp Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne götürülen üç asker şehitoldu.

BOTTAKİ MÜRETTEBATIN İSİMLERİ

Sarayburnu açıklarında alabora olan bottaki mürettebatın isimleri şöyle: Üsteğmen Rıza Yücel, Astsubay Yavuz Gökhan Şahin, Uzman Çavuşlar Bülent Demirkaya, Enver Çetin; Erler Ayhan Akgönül, Nuri Karaca, Sinan Göktaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.