Kılıçdaroğlu'ndan 'Özgür Gündem' tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan 'Özgür Gündem' tepkisi
CHP lideri Kılıçdaroğlu, bugünkü grup toplantısında PKK'nın gazetesinin kapatılmasına tepki gösterdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, PKK propogandası yapan Özgür Gündem gazetesi kapatılmasını eleştirdi."OHAL'i fırsat bilip gazeteciyi, sanatçıyı işsiz bırakmak Türkiye'ye yakışır mı?" diyen Kılıçdaroğlu, gazete kapatmanın darbecilerle aynı seviyeye düşmek olduğunu savundu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

"Türkiye tarihinin en derin krizlerini yaşamaya devam ediyor. Herkesin bu konuda son derece dikkatli olması lazım.

İnsan olarak birinci görevimizdir düşünmek.14 yılın sonunda nasıl oluyor da Türkiye bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalıyor. Bu ortam nasıl oluşturuldu. 14 yıldır bu ülkeyi kimler yönetiyordu. Kimler ülkeyi bu hale getirdi. Bunu düşünmemiz sorgulamamız lazım. Bu soruyu insan olarak kendimize soracağız.

Tekrar aynı hataya aynı duruma düşmemek içini bu düşünmek ve sorgulamak zorundayız. Çağdaş ülkeler geçmişi iyi analiz ederler. Geçmişi iyi analiz ederseniz geleceği iyi kurarsınız.

EN DİK DURAN KURUM TBMM

Deprem konusunda geçmiş iyi analiz edilmedi. O yüzden gelecek de şu anda iyi inşa edilmedi. Umarım darbe konusunda geçmiş iyi analiz edilir ve geleceğimizi iyi inşa edilir. Darbeye karşı en dik duran kurum TBMM oldu. Dört siyasi parti de onurlu bir duruş sergiledi. Parlamento darbeye karşı görevini yaptı.

GAZETE KAPATMAK DARBECİLERLE AYNI ÇİZGİYE DÜŞMEKTİR

OHAL'e karşı olduğumuzu söyledik. Gazeteler kapanıyor televizyonlar kapanıyor. Gazetecilerin tutuklanmasını dünyaya anlatamazsın. Neymiş yazılarıyla FETÖ'yü övüyormuş. Kardeşim peki Meclis kürsüsünde FETÖ'yü övenlere ne yapacaksınız?

Gazetecilerin hapse atılması hala doğru değildir. Gazete kapatmak darbecilerle aynı çizgiye düşmektir. Şimdi herkes sevmediği adamı FETÖ'cü diye ihbar ediyor. Cadı avı başlatmak çok tehlikelidir. OHAL'i fırsat bilip gazeteciyi, sanatçıyı işsiz bırakmak Türkiye'ye yakışır mı?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.