Erdoğan: FETÖ, KKTC'de de terör listesinde

Erdoğan: FETÖ, KKTC'de de terör listesinde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı Beştepe Külliyesi'nde kabul etti. İki lider, başbaşa ve heyetler arası görüşmelerden sonra basının karşısına geçti. Erdoğan, yaptığı konuşmada FETÖ'nün KKTC'de de terör listesine eklendiğini, bunun dost ülkeler için örnek olmasını dilediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

5 Ağustos günü Lefkoşa'da düzenledikleri Demokrasi Mitingi ile ülkemizin ve milletimizin gerçek dostu olduklarını ifade ettiler.

Şüphesiz ki Türkiye'nin yanında duran dostlarımızı hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız. Ülkemiz FETÖ ile tüm dünya satında büyük bir mücadele yürütüyor. FETÖ ile mücadelemizde bizlerin yanında olduğunu biliyoruz. 21 Temmuz tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile FETÖ, KKTC'deki terör örgütleri listesine eklenmiştir.

Bundan sonra FETÖ ve uzantıları KKTC'de kendilerine hayat alanı bulamayacaktır. Bu tavrın diğer dost ve kardeş ülkeler tarafından örnek alınmasını temenni ediyoruz.

Sayın Akıncı ile kapsamlı ve heyetler arası görüşmelerde Kıbrıs meselesinin çözümü için gelinen aşamayı ele aldık. Ayrıntılı değerlendirmeler yaptık. Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafı adada adil ve kalıcı çözümden yanadır. Bu yolda her türlü çabayı sarfediyoruz. Bu çabaların hedefi BM parametreleri çerçevesinde, adadaki iki taraf içinde yeni yaşanabilir bir ortaklığın bu yıl içerisinde tesis edilmesidir.

Kıbrıs meselesinin Türk tarafının meşru haklarını ve güvenliğini teminat alacak şekilde çözüme kavuşturulması şarttır. Olası çözümün ardından Kıbrıs adasının gerçek potansiyeli ortaya çıkacak, bölgesel ölçekte değerlendirilememiş iş projesi gerçekleştirilecektir.

Siyasi anlayışın gösterilemesi çok önemlidir. Tarafların birbirlerinin gelecekteki ortak olarak görmeleri ve göstermeleri gerekiyor. Samimi olarak sonuc ulaşmak isteniyorsa, doğal ve makul olan bu tutumun şimdiden net ve somut bir şekilde ortaya konmasıdır.

Adada ve bölgeye istikrar ve huzurun gelmesi amacıyla üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bugün yaptığımız görüşmelerin bu çerçevede yapıldığına inanıyor ve hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

"Erdoğan bir lider gibi hareket etti"

Erdoğan'dan sonra söz alan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Cumhurbaşkanı Erdoğan darbe girişimin yaşandığı akşam gerçek bir lider gibi hareket etti. Erdoğan'ın çağrısıyla binlece insan sokağa döküldü. Canlarını verdiler. TBMM bombaların altında toplanabildi. Bütün bunlar bu ulusun tarihine altın harflerle yazılacak bir destandır. Demokrasiye bu kadar layık olduğunu böylesine kanıtlamış olan Türk halkı çok daha güzel hedeflere el birliğiyle ulaşacaktır." dedi.

Kıbrıs konusunda açıklamalarda bulunan Akıncı, "Kıbrıs'ta artık gerçekten bir dönüm noktasına ulaştığımızı belirtmek istiyorum. Ya 2016 çıkmadan Kıbrıs'ta bir sonuca ulaşacağız. Ya da yaklaşan seçimlerle birlikte bu fırsat zinciri kaybolup gidecek. Akıl yolu yolu 2016 yılı çıkmadan bu sorunları çözmektir, Türkiye ile Yunanistan arasında yeni iş birlikleri kurmalıyız. Biz Kıbrıs Türk tarafı olarak sizlerin de desteğiyle bu yolda ilerleyeceğiz. Kıbrıs halkı, ister FETÖ olsun ister bir başka terörist grup olsun, bunların topraklarımızda yeşermesine izin vermeyecektir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.