İran:Rus savaş uçaklarına yalnızca yakıt ikmali desteği sağlanıyor

İran:Rus savaş uçaklarına yalnızca yakıt ikmali desteği sağlanıyor
İran Meclisi Milli Güvenlik Başkanı, İran’ın Rus savaş uçaklarına yalnızca yakıt ikmali desteği sağladığını belirtti.

Meclis Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, Rusya’nın Suriye’deki hedefleri vurmak için İran’daki Hamedan Hava Üssü’nü kullandığı haberine ilişkin açıklamada bulundu.
 
Burucerdi, "Rus savaş uçakları yalnızca yakıt ikmali için üssü kullanıyor. Üste yapılan sadece bundan ibarettir. Üste ne bir Rus savaş uçağı konuşlandırılmıştır ve ne de burası bir Rus üssü olmuştur" dedi.

Burucerdi kararın, İran - Rusya ikili ve İran, Rusya, Suriye ve Irak dörtlü işbirliği anlaşması kapsamında terörle mücadele hedefiyle Milli Güvenlik Yüksek Kurulu’nda alındığını kaydetti.
 
Rus S-400 hava savunma sistemlerinin söz konusu üsse yerleştirildiği iddiası yalanlayan Burucerdi, " Rusya tarafından İran topraklarında her hangi bir konuşlandırma söz konu değildir" diye konuştu.
 
Meclis Başkanı : Rusya’ya üs vermedik
 
İran meclisinde bu sabah konuşan Meclis Başkanı Ali Laricani de, "İran, Rusya veya her hangi bir başka ülkeye askeri üs tahsis etmemiştir. Bir müttefik olarak Rusya’yla Suriye gibi bölge meselleri konusunda işbirliği içinde olsak da askeri üs vermiş değiliz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.