Şehit Ömer Halisdemir'in yeni görüntüsü ortaya çıktı

Şehit Ömer Halisdemir'in yeni görüntüsü ortaya çıktı
Darbecilere ilk kurşunu sıkan Astsubay Ömer Halisdemir'in Semih Terzi'yi vurduğu anların yeni görüntüsü ortaya çıktı.

Görüntülere göre Demir, Karargah binasına girmek isteyen Terzi’ye 3 el ateş etti. Saat 02.16.45’te cuntacılar, Demir’e 4 saniyede toplam 15 el ateş etti.

Ancak 15 kurşuna erağmen hala nabzı atan Demir’e, Üsteğmen Mihrali Atmaca, yerde yatarken 2 el daha ateş etti. Gelen ambulans Demir’e müdahale ettirmeden gönderildi.

Savcılık dosyasına giren görüntülere göre, Silopi'de görevli FETÖ'cü general Semih Terzi, saat 02.16 sularında helikopterle Özel Kuvvetler Komutanlığı'na geldi. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın “Evladım oranın namusu sensin, makamı teslim etme” dediği şehit Astsubay Ömer Halis Demir, silahını alarak helikopterden inen cuntacıların arasına karıştı. Karargah binasına yaklaşan Terzi'yi içeriden çıkan bir subay karşıladı.

x2flm_1471493974_7101.jpg

ARKADAN VURDULAR

Tam bu sırada Demir, silahını çekerek Terzi'ye 3 el ateş etti. Terzi, yere yığılırken, Demir karargah binasının yanında bulunan ağaçlık alana doğru koştu. Bu esnada Terzi'nin yanında bulunan cuntacılar Demir'in arkasından ateş açtı. Demir'e 15 el ateş edildi. Demir'i vuran ilk kurşunu sıkan ismin ise Binbaşı Fatih Şahin olduğu anlaşıldı. Şahin'in 12 el ateş ettiği belirlendi. Diğer 3 atışı yapanın ise henüz kimliği tespit edilemedi.

lbyr8_1471493777_9064.jpg

wfh9f_1471493831_1741.jpg

rjuew_1471493843_8616.jpg

ÖLMEDİĞİNİ ANLAYINCA 2 EL ATEŞ

Astsubay Ömer Halis Demir'in vurduğu Terzi, cuntacılar tarafından karargah binasına taşındı. Ağır yaralı olan Demir de ağaçlık alandan karargah binası önüne getirildi. Bu sırada Özel Kuvvet Komutanlığı'nda görevli ambulans geldi. Ancak cuntacıların talimatı üzerine Demir'e hiçbir müdahalede bulunulmadı. Aksine 15 kurşuna dayanan Demir'in nabzını kontrol eden cuntacılar ölmediğini anlayınca yerde yatan Demir'e canice ateş etti. Bunu yapanın ise Üsteğmen Mihrali Atmaca olduğu belirlendi. Bu sırada cuntacılar bekleyen ambulansı da geri gönderdi.

rp05w_1471493868_5421.jpg

'Vur' emrini veren Fatih Şahin ve ateş eden Mihrali Atmaca

ÇARŞAFIN İÇİNDE TAŞIDILAR

Atmaca'nın iki kurşunun ardından şehit olan Demir'in üzerine ambulanstan getirilen çarşaf örtüldü. Ancak cuntacılar tarafından Demir'in üzerinden alınan çarşaf karargah binasındaki Terzi'nin yanına götürüldü. Yaklaşık 30 dakika kadar karargah binasında kalan Terzi, daha sonra 6 cuntacı tarafından çarşaf içerisinde helikoptere taşındı. Daha sonra da Terzi helikopterle GATA'ya götürüldü. Caniler, Ömer Halis Demir'in naaşını ise karargah binası önünde bıraktı. Bu arada Demir'e ilk kurşunu sıkan Fatih Şahin de GATA'ya gitti. GATA'da yakalanan Şahin, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, Terzi'nin taşınması sırasında cuntacıların arasında yer alan sivil giyimli şahıs da dikkat çekti.

Talimat Şahin'den

Kahraman Astsubay Ömer Halis Demir'e son iki kurşunu sıkan Mihrali Atmaca ifadesinde, talimatı Binbaşı Fatih Şahin'den aldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.