TUSKON'a dev operasyon! 187 ismin tüm mal varlıklarına el konuldu

TUSKON'a dev operasyon! 187 ismin tüm mal varlıklarına el konuldu
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında ünlü iş adamlarının da bulunduğu 187 şüphelinin tüm mal varlıklarına el koyma kararı verdi.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyasıyapılanmasını soruşturan savcılık, TUSKON ve üye şirketlere operasyon emri verdi. Birçok şehirde harekete geçen polis 204 adreste arama yapıyor, 187 şüpheli hakkında gözaltı var. Savcılık, gözaltı kararı verilen 187 ismin mal varlıklarına el konulmasına karar verdi. Arama yapılan yerler arasında Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları da var. Gözaltı listesinin bir numarasında TUSKON Başkanı Rızanur Meral var. Savcılık, haklarında gözaltı kararı verilen işadamlarının mal varlıklarına el konulması kararı verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından koordine edilen soruşturmada, 18 ilde farklı adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı.

1000 polisin katıldığı baskınlarda şirketler ve diğer adresler didik didik aranıyor.

Anadolu Ajansı, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu'nun da aralarında bulunduğu 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı olduğunu bildiriyor. Ajans, gözaltı kararı verilen şüphelilerin bir kısmının TUSKON yönetiminde bulunduğu, bazılarının ise üye olduğunu aktarıyor.

Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nda arama yapan polis, aynı anda söz konusu işadamlarının evlerini de arıyor. İhlas Haber Ajansı, polisin merkezi Bahçelievler'de bulunan Eroğlu Holding'e çevik kuvvet desteğiyle geldiğini bildiriyor.

MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

Anadolu Ajansı, hakkında gözaltı kararı bulunan 187 şüphelinin tüm malvarlıklarına el konulmasına karar verildiğini duyurdu.

TUSKON BAŞKANI BAŞ ŞÜPHELİ

Gözaltı listesinin ilk sırasında ise 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'Yakında kimin inlerine girilecek göreceğiz' diye tehdit eden konuşması ile akıllarda yer edinen TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral bulunuyor. Meral'in konuşmasını ayakta alkışlayan ve sosyal medyadaki görüntülerde görülen çok sayıda işadamı da gözaltı listesinde... Rızanur Meral'in yurtdışına firar ettiği biliniyor.

Gözaltına alınan şüpheliler, 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütüne finans sağlamak'la suçlanıyor.

BAKLAVACI GÜLLÜOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Baklavacı Güllüoğlu’ndan bugünkü operasyonla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

"Yönetim Kurulu Başkanı M. Nejat Güllü, başlatılan FETÖ/PYD soruşturması kapsamında bu sabah bilgisine başvurulmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülmüştür. Yönetim Kurulu Başkanımız herhangi bir terör örgütü ya da terör örgütüne destek veren bir sivil toplum kuruluşunun yanında asla yer almamış  üstelik yer almayacak karakterde bir insandır. Yönetim Kurulu Başkanımız M. Nejat Güllü'nün en kısa sürede görevinin başına döneceğine inanıyoruz."

EROĞLU HOLDİNG’TEN AÇIKLAMA

Güllüoğlu'ndan sonra Eroğlu Holding de bir açıklama yayınladı:

"Bilindiği gibi Fettullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında mali şube ekipleri bir süredir çok sayıda şirkette aramalar yapmakta, çeşitli bilgi ve belgeleri incelemektedir. Sabah saatlerinde Eroğlu Holding binasının bir katında Yönetim Kurulu Başkanımızın geçmişte TUSKON’daki adından dolayı bir arama gerçekleştirilmiştir. Eroğlu Holding’in, ne soruşturmaya konu olan TUSKON ile ne de Fettullahçı Terör Örgütü’ne finans sağlayan herhangi bir kurumla ilişkisi bulunmamaktadır. Holding Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Nurettin Eroğlu TUSKON yönetiminde değildir, bu kuruluşla herhangi bir bağlantısı yoktur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.