Akıncı'da Gülen için lüks kamelya!

Akıncı'da Gülen için lüks kamelya!
Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında, gelecek önemli misafirlerin ağırlanması için 25 Temmuz'a kadar bitirilmesi talimatıyla lüks bir kamelya yapıldığı öğrenildi.

Kamelyanın, darbe girişiminin başarılı olması halinde Türkiye'ye dönmesi planlanan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için yapıldığı düşünülüyor.

Darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında Ankara  Batı Cumhuriyet Başsavcılığınca Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında inceleme  yapıldı.

Söz konusu inceleme sırasında karargah binasına ait park yerinin arka  kısmında son derece lüks ve büyük bir kamelyanın yapıldığı tespit edildi.
 
Kamelyanın yapımına ilişkin savcılık tarafından Destek Grup Komutanı  Albay Tarkan Bayındır ile İstihdam Tabur Komutanı Şafak Kömürcü'nün bilgilerine  başvuruldu.
 
"25 Temmuz'a kadar bitirin" talimatı
 
Kamelyanın yapımı için, Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan  Evrim'in emir verdiği belirlendi.
 
"Çok önemli misafirlerin ağırlanacağını" ifade ederek, ilk bitirilmesi  gereken işin kamelyanın yapımı olduğu talimatı veren Evrim'in, kamelyanın 25  Temmuz'a  kadar tamamlanmasını istediği öğrenildi.
 
Evrim'in, kamelyanın en lüks şekilde yapılmasını istediği ve bu konuda  sürekli talimatlarda bulunduğu belirlendi.
 
Söz konusu lüks kamelyanın inşası için Kazan ilçesindeki bir  mühendislik firmasından bedelsiz malzeme alındığı ve kantin gelirlerinin yüzde  25'inin de kamelya giderlerine aktarıldığı tespit edildi. Firma ile görüşmelerin  de Evrim tarafından yapıldığı bildirildi.
 
Görüntüleri de ortaya çıkan kamelyanın, soruşturma kapsamına dahil  edildiği öğrenildi.
 
Cumhuriyet Başsavcılığınca, kamelyanın, darbe girişiminin başarılı  olması halinde Türkiye'ye dönmesi planlanan FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen için  yapılmış olabileceği üzerinde duruluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.