Milletvekillerine Saadet Partisi'nden İsrail mektubu!

Milletvekillerine Saadet Partisi'nden İsrail mektubu!
İsrail'le normalleşme anlaşmasının meclise sunulması üzerine, tasarının meclisten geçmemesi için Kayseri milletvekillerine Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan ve partililer PTT aracılığıyla mektup gönderdi.

Mavi Marmara davasının düşeceği ve Gazze’ye karşı ambargo ile ilgili herhangi bir maddenin bulunmadığı İsrail Anlaşmasına karşı Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan, yaptığı basın açıklamasında partilileri ile birlikte yazdıkları mektubu okudu.
 

İSRAİL GÜÇLÜ OLABİLİR


Ekonomik şartlar ya da siyasi dengelerin böyle bir anlaşmayı meşru kılamayacağını belirten İl Başkanı Mahmut Arıkan, “İsrail güçlü olabilir, Amerika güçlü olabilir, dünya onların arkasında olabilir; ancak hepsinin gücü Allah’ın gücü karşısında zerre-i miskal kadar değildir. Bizim ne İsrail’e ne de onun hamilerine ihtiyacımız var. İki cihanımızı da mamur etmek istiyorsak ihtiyacımız olan şey mazlumun duası ve Allah’ın rızasıdır.” dedi.
 
“GAZZE’YE ABLUKA MEŞRULAŞACAK”
 
Söz konusu anlaşma ile bugüne kadar gayri meşru sayılan ablukanın meşrulaştırıldığını dile getiren İl Başkanı Mahmut Arıkan, anlaşma ile Filistin halkının kimsesiz bırakıldığını savundu. Bundan sonraki süreçte de, Davos’taki ‘one minute’ çıkışına yakışır bir siyaset anlayışı beklediklerini söyleyen Arıkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Herkes bildiği kadarından, gücünün yettiği kadarından sorumlu olacaktır. Zalime karşı yayında oku olan okunu atacak, elinde mızrağı olan mızrağını, taşı olan taşını atacaktır. Sizin de oylarınız var ve ondan mesulsünüz. İnancımız odur ki, biz bu davaya sırt dönsek de, gözlerimizi yumup kulaklarımızı tıkasak da Filistin bir gün bağımsız olacaktır; Kudüs Hz. Ömer’in Kudüs’ü olacaktır; Mescit-i Aksa Siyonist postalından kurtulacaktır. Derdimiz, o zafer gününde başımız dik olarak oradaki kardeşlerimizin yüzüne bakabilmek; ümmet olmanın, kul olmanın gereğini layıkıyla yerine getirmiş olmanın huzuruyla onların ellerini tutabilmek derdidir. Yoksa Allah murad ettikten sonra kim ona engel ola, O murad etmedikten sonra kim ona yol aça? Şehit Furkan’ın, ‘Şehadet şerbetine son saatler İnşallah. Var mıdır acaba daha güzel şey? Varsa sadece o da annemdir ama ondan ben de emin değilim. Kıyasları çok zor. Salon büyük oranda boşaldı. Şu ana kadar olmayan ciddiyet bir anda herkesi kapladı.’ sözlerini yazdığı Filistin’in şehit kokan sahillerini çalıntı doğal gaz kokuları ile kirletmeyin. Size düşen Mavi Marmara’nın salonundaki ciddiyete bürünen havayı Meclis’in genel kurul salonuna taşımak; bize düşen ise size dua edip destek olmaktır. Mazlumun yanında olduğumuzda Allah bizimle olacaktır ve zalimden umduğumuz faydanın sonsuz mislinde nimetlerini bizlere bahşedecektir.”
 
İl Başkanı Mahmut Arıkan, basın açıklamasının ardından, okuduğu mektubu, Meclis Genel Kurulu’na taşınmak üzerine Kayseri milletvekillerine postaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.