Erdoğan'ın 4,5 G kararı FETÖ'ye büyük darbe vurmuş!

Erdoğan'ın 4,5 G kararı FETÖ'ye büyük darbe vurmuş!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '4G’ye geçersek Türkiye çöplük haline döner' sözüyle FETÖ'ye büyük darbe vurduğu ortaya çıktı.

BTK kurul üyeleri İhsan Kulalı ve Hidayet Yıldız ile daha önce 4.5G ihalesini de yöneten eski başkan yardımcısı Deniz Yanık ise görevlerinden istifa etti. Görevden ayrılan iki kurul üyesinin yerine kısa süre içerisinde iki yeni üye atanması bekleniyor.

SAYAN MÜCADELE ETTİ

Fetullahçı terör örgütünün ilk dalga darbe girişimi olan 17-25 Aralık 2013'te, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) üzerinden birçok telefonu hukuksuz şekilde dinlediği ortaya çıkmıştı. Yapılan montajlarla da çok sayıda siyasetçi ve devlet adamının hedef alındığı belirlenmişti. FETÖ'nün en fazla yuvalandığı yerlerden olan ve son KHK ile kapatılarak tüm yetki ve fonksiyonları BTK'ya devredilen TİB gibi BTK'da da FETÖ militanlarının üs kurduğu ortaya çıkmıştı. Ömer Fatih Sayan'ın başkan olarak atanmasının ardından, BTK'da FETÖ'yle mücadelede önemli bir yol kat edildi. Kurumda önceki gün yayımlanan kararname ile FETÖ terör örgütü ile ilişiği tespit edilen aralarında çok sayıda bilişim uzmanı ve yardımcısının da bulunduğu 196 kişinin görevine son verildi.

DİKKAT ÇEKEN İSTİFALAR

KHK ile 196 kişinin kurumdan ihraç edildiği gün kurumda dikkat çeken istifalar da oldu. BTK Kurul üyeleri İhsan Kulalı ve Hidayet Yıldız görevlerinden istifa etti. Daha önce BTK Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Kulalı, kurulda, Posta Hizmetleri Temsilcisi olarak görev yapıyordu. Hidayet Yıldız ise daha önce BTK'da idari uzman kadrosundayken getirildiği kurul üyeliğinde Telsiz Hizmetleri Temsilcisi görevini üstlenmişti.

OYUNU ERDOĞAN BOZDU

Öte yandan, BTK'da görevden uzaklaştırılan isimlerin yüzde 90'ının 4Gihalesi için hazırlık yapan personellerden oluştuğu iddiaları kamuoyuna yansımıştı. Bu durum kurum için de "FETÖ 4G ihalesi için çalışmış" yorumlarına neden olurken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "4.5G'ye geçin" talimatı vermesiyle buradaki oyunun bozulduğu da ifade edilmişti.

4.5G İHALESİNİ YÖNETEN YANIK DA İSTİFA ETTİ

Kurumda dikkat çeken bir diğer istifa ise BTK eski Başkan Yardımcısı Deniz Yanık'ın istifası oldu. BTK'daki görevinden ihraçların yaşandığı gün istifa eden Yanık, 26 Ağustos 2015'te gerçekleşen ve 4 milyar euro gibi tarihi bir rakamla sonuçlanan 4.5G ihalesinde İhale Komisyon Başkanı olarak görev yapmış ve ihalenin kazananlarını kendisi açıklamıştı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gündemde 4G ihalesi var. Ama dünya 5G’yi konuşuyor. 4G’yle hiç zaman kaybetmeyelim. O zaman 3G’de 2 yıl daha sabredersek, 5G’ye geçeriz. Aksi takdirde 4G’ye geçersek Türkiye çöplük haline döner” demişti. Daha sonra gerçekleşitirilen 4.5 G ihalesinde firmalar 3.96 milyar euro ödeme yapmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.