Akademisyenin başörtülü eşini askeri tesise almadılar!

Akademisyenin başörtülü eşini askeri tesise almadılar!
Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yahya Özdemir, başörtülü eşinin askeri sosyal tesise alınmadığını ifade ederek komutanın kendilerine; 'Biz başörtülü kadını buraya alamayız.' Bu haber bize ulaştığı an uygulamaya çok üzüldük" dedi.

Yalova'ya gelen astsubay eniştesi ile Yalova Özel Eğitim Komutanlığı sosyal tesislerinde akşam yemeğine gittiklerini belirten Özdemir eşinin askeri sosyal tesise alınmadığını  iddia ett.

Özdemir, "Nizamiyeden giriş yapmak istedik. Orada görevli asker kimliklerimizi istedi. Kimliklerimizi verdik. Giriş yapacağımız esnada kimlik kartında başörtülü olan eşimin fotoğrafından dolayı bizi içeri alamayacağını söyledi. Yasak olduğunu ifade etti. Biz de kendilerine şunu söyledik; bu yasağın olmaması gerektiğini, yasağın kalktığını ifade ettik. Onlar da yetkili bir uzman çavuşu aradılar. Sanırım bu uzman çavuş direk oranın komutanının yanında görevli bir uzman çavuştu. Nizamiyeden çavuşu aradıklarında da komutanın yanındaydı."

Nizamiyeden askerin durumu izah ettiğini vurgulayan Özdemir, "İsteğimizi iletti. Oradaki komutan şunu söyledi; 'Biz başörtülü kadını buraya alamayız.' Bu haber bize ulaştığı an biz de tabii ki oradan ayrılmak zorunda kaldık. Eniştem orada çok üzüldü. Başörtülü eşim de aynı zamanda uygulamaya çok üzüldü." ifadelerini kullandı.

ARTIK OLMAMASI GEREKİR

Özdemir, bu uygulamaların artık olmaması gerektiğine işaret ederek, şunları dile getirdi:

"Artık Türkiye bunları aşmış olması lazım. Türk Silahlı Kuvvetleri neticede bizim içimizden olan insanların olduğu bir kurum. Bundan dolayı Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu uygulamayı kaldırdığına da eminiz. Fakat sanırım buradaki bir keyfi uygulama ile karşılaştık. Bu keyfi uygulama konusunda da başta Ankara'daki yetkililerimize de çağrıda bulunmak istiyorum. Burada yapılan bu haksız uygulamayı kaldırmalarını istiyoruz. Her kim bu yanlış uygulamayı yapıyorsa cezalandırılmasını istiyoruz."

Giriş yaptıkları yerde güvenlik kameralarının da bulunduğunu anımsatan Özdemir, "Nizamiyede kamera kayıtları da var. Burada o konuşmalarımız bizi içeri almayışları, yasak karşısında geri dönüşümüz kamera kayıtlarında mevcuttur." dedi.

Askeri yetkililer ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum