Can ve mal kaybını önlemek için

Can ve mal kaybını önlemek için
Yangın çeşitli ihmallerden ve doğa olaylarından dolayı meydana gelen, önlem alınmadığında ya da önlenemediğinde can ve mal kayıplarına yol açan ciddi bir olaydır.

Evde ya da doğada meydana gelebileceği gibi ofis, şirket ya da alışveriş merkezleri gibi çeşitli sebeplerle insanların bir araya gelerek iletişime geçtikleri mekânlarda da yangın oluşabilir. Böyle durumlarda toplu yasam merkezlerinde inşa sırasında da devlet tarafından zorunlu tutulan yangın merdiveni, yangın sensoru ve yangın kapısı bulundurulmalıdır. Acil çıkış sağlanan ve binaların alt ve üst katlarında yine yapının büyüklüğüne bağlı olarak sayısı artan yangın kapıları ve merdivenleri yangından korunmak, yangın sırasında kişilerin güvenli bir şekilde tahliyesini sağlamak, can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla kullanılır.

Yangın Kapılarının Önemi

Yangın kapılarının çift kanatlı, tek kanatlı, camlı, çift taraflı ya da tek taraflı, camlı, gözetlemeli, çeşitli renk ve boyutlarda çeşitleri bulunmaktadır. Daha birçok model ve çeşit için de uygun firma ile iletişime geçilebilir. Genellikle alışveriş merkezleri, okullar, hastaneler, ofis ve is yerleri ile gökdelenler, siteler, apartmanlar gibi toplu yasam alanlarında kullanılan yangın kapıları yangının ortaya çıkması durumunda can ve mal kaybını önleyebilir. Uygun ve kaliteli yangın kapıları tercih edilmektedir. Yangın kapısının en önemli özelliği kullanılan contalarıdır. Bu contalar sayesinde yangının kapıdan geçmesi önlenir. En iyi yangın kapıları 60 dakika ile 120 dakika arasında yangına dayanıklı olan kapılardır. Bu süreç hem kişilerin güvenle bina ya da yapıdan güvenle tahliye edilmesi için hem de yangın esnasında güvenlik görevlileri için zaman kazandırması bakımından önemlidir. Yangın günümüzde sıkça karşılaştığımız bir durum olması bakımından hem toplu yaşam alanlarında hem de kişisel yasam alanlarında önlem alınması can ve mal güvenliğinin sağlanması için gereklidir.

İstanbul her anlamda gelişmiş ve halen de gelişmekte olan, Türkiye’nin en çok nüfus göçünün yaşandığı metropol bir şehirdir. İstanbul yangın kapısı konusunda da inşa edilmiş gökdelenler, alışveriş merkezleri, okullar, üniversiteler, hastaneler gibi çeşitli yapılar için fazlaca çeşit bulunmaktadır. Birçok firma elbette yangın kapısı imalatı yapmaktadır ancak yangın konusunda can on planda olduğundan, can söz konusu olduğunda kaliteli ve tecrübeli bir firmayla anlaşmak önemlidir. http://www.yanginkapisiistanbul.com/ adlı firma yangın kapıları konusunda sizlere öncülük eden firmalardandır.

Kaynak: seo uzmanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.