Halk Siirt'te teröre karşı "huzur nöbeti" tutmaya başladı

Halk Siirt'te teröre karşı "huzur nöbeti" tutmaya başladı
Siirt'te halk PKK'ya karşı İl Emniyet Müdürlüğü ve Valilik önünde "huzur nöbeti" başlattı.

Sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin çağrısı üzerine İl  Emniyet Müdürlüğü ve Valilik önünde bir araya gelen vatandaşlar teröre karşı  nöbet tutuyor. Vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla terörü telin etti.
 
Nöbeti organize edenlerden Cihannüma temsilcisi Fatih Sevgili, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, amacın bütün Güneydoğu'da teröre karşı duyarlılığı  artırmak olduğunu söyledi.
 
Siirt'te bu sefer nöbetin terör örgütüne karşı başladığını kaydeden  Sevgili, şöyle konuştu:
 
"Maşallah görüyorsunuz meydanı. Çağrımızın üzerinden henüz 20 dakika  geçmesine rağmen meydan hınca hınç doldu. Bizler için terör örgütünün adı,  söylemi, kimliği, kıyafeti hiçbir şekilde fark etmiyor. Biz FETÖ, PKK, DAEŞ terör  örgütüne aynı mesafedeyiz. Milli irade bugünSiirt'te demokrasi meydanında bu  sefer PKK terör örgütüne son dönemde yaptığı saldırılara karşı tepki  gösteriyoruz. Ümit ediyoruz ki ülkeye, bölgeye yayılacaktır ve bundan sonra hiç  kimse, emperyalistlerin üflediği hiçbir zurnanın deliği yani hiçbir terör örgütü  bu coğrafya üzerindeki hesabının tutmayacağını anlayacak, anlayana kadar biz  meydanları terk etmeyeceğiz. Vatandaş olarak bunun karşısında durmaya devam  edeceğiz. Şehitlerin bıraktığı mirasa sahip çıkmaya devam edeceğiz.”
 
Siirt Gönül Der Başkanı Murat Coşar da bugün Valilik önünde ezan ve  bayrak nöbetini yine devraldıklarını belirterek, daha önce FETÖ'nün üniformalı  askerleri tarafından yapılan girişimi halkla, milletle el ele bertaraf  ettiklerini söyledi.
 
"Son günlerde ülkemizde ve bölgemizde yapılan bombalamaları telin  edici, içimizi yakıcı bir ses çıktı yüreklerimizden. Buna karşı dik duruşumuzu  sergilemek için bugün de Valilik önünde aynı şevk ve azimle aynı kararlılıkla,  milletle, devletle, polisle, halkla el eleyiz. Hangi etikette olursa olsun."  diyen Coşar, ülkenin milli bütünlüğüne kast eden bütün terör örgütlerini kınama  adına meydanda olduklarını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.