Bakan Efkan Ala'dan İstihbarat Dairesi Başkanlığı'yla ilgili şok açıklama

Bakan Efkan Ala'dan İstihbarat Dairesi Başkanlığı'yla ilgili şok açıklama
İçişleri Bakanı Ala, 17-25 Aralık'tan önce İstihbarat Daire Başkanlığı'nda çalışan 7 bin kişiden 6 bin 500'ünün FETÖ'cü olduğunu söyledi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, istihbaratın yeniden yapılandırılmasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

NTV canlı yayınında konuşan Ala, 17-25 önce İstihbarat Daire Başkanlığı'nda çalışan 7 bin kişiden 6 bin 500'ünün FETÖ'cü olduğunu ve hepsinin temizlendiğini belirterek, "Buranın durumu yükseltilecek, belki daire başkanlığından başkanlık seviyesine, şimdi çalışıyoruz. Jandarmadaki istihbarat başkanlığımız da yeniden yapılanacak, içerideki kişilerin performansı değerlendirilecek, bu yapılara ait olanlara izin verilmeyecek ve onlar değiştiriliyor" dedi.Bakan Ala, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İçişleri Bakanlığındaki istihbarat birimlerinin hepsinin hem yapısı hem teşkilat şeması hem de fonksiyonları yeniden ele alınıyor. Burada çeşitli alternatifleri hem Cumhurbaşkanımıza hem de Başbakanımıza sunacağız. Hükümetle alacağımız kararlarla da sonuca ulaşacağız."

MİT'te yapılacak değişikliklere de değinen Ala, "MİT'in yapısı, fonksiyonu, içeride ve dışarıda yaptığı istihbari çalışmaların eksiği, fazlası ele alınıyor. Bundan sonra bir de gerçekten aldığı istihbaratı değerlendirecek, koordinasyonu çok daha etkili bir biçimde yapacak olan bir kurumsal yapı ihtiyacı gözüküyor, bu da sağlanacaktır. Devletin istihbarat örgütlerinin aldığı istihbaratı değerlendirip politikaların oluşmasına katkıda bulunacak, yol gösterecek, ne olup bittiğini aktaracak bir kurum, bir koordinasyon birimi oluşacaktır. Buna ihtiyaç var." açıklamasını yaptı.

Bakan Ala, devletteki istihbarat teşkilatlarının birden çok, ayrı ayrı güçlü olmasında fayda bulunduğunu, bu sayede birbirlerini kontrol edebileceklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum