Başbakan Yıldırım teknoloji merkezi açılışında konuştu

Başbakan Yıldırım teknoloji merkezi açılışında konuştu
Başbakan Binali Yıldırım, Kompozit Teknolojileri Merkezi'nin açılışında konuştu.

Başbakan Yıldırım, Kurtköy'deKordsa Global ve Sabancı Üniversitesi Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin açılış törenin konuştu. Başbakan Yıldırım, FETÖ'cü hainlerin 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Gerek FETÖ ile gerekse PKK ile mücadele ederken şehit düşen kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. Başbakan Yıldırım, Darbe goygoycularına da, "Muvaffak olamayınca hemen başladınız şimdi bunlar birbirine girecek diye avucunuzu yalarsınız" diye seslendi. 

İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları: 

DARBE YAPMAYA GELDİLER, DARBEYİ YEDİLER

Türkiye, dünya demokrasi tarihinde hiçbir ulusa nasip olmayacak bir darbe girişimini, silahlı darbe girişimini, silahsız güçle, darbecilere darbeyi vuran bir ülkenin adıdır.

Darbe yapmaya geldiler, darbeyi yediler, gerisin geri gittiler. Şimdi içeride hesabını veriyorlar. Yağma yok, bu ülkenin kazanımlarını, ülkenin kurumlarına kılcal damarlarına sızıp, bin bir türlü entrikalar, kapalı oyunlarla iradeyi ele geçirmeye bu millet müsaade etmedi, etmeyecek. Bütün ilişkilerini ortaya çıkarmak için OHAL ilan ettik. Ama iş alemine dedik ki; 'Durmak yok yola devam'

Akıl terini alın terine katacağız. Böylece Türkiye'yi 2023'te dünyanın parmakla gösterilen ülkesi yapacağız. Buranın kuruluşunu hatırlıyorum. İTO bize az mı gidip geldi bize. Ortaklar cayıyordu. Sonunda kuruldu. Burada teknoloji üretilecek. Bu teknoloji ülkemize daha fazla katma değer sağlayacak. Katma değeri istediğimiz kadar büyütmezsek, refah seviyemiz yükselmiyor. 

AR-GE ÇALIŞMALARI

Önce akla yatırım yapacağız. Akla yapılan yatırım ülkeye çok daha fazla yatırım olarak geri dönüyor. 2002 sonunda Ar-Ge'ye ayrılan pay yüzde yarım. Bugün yüzde 1'in üzerine çıkmışız. Yetmez. Bunu yüzde 2-3'e çıkarmalıyız. Akla para verme işi eskiden yoktu. Parayla akıl mı satın alınır deniyordu. Fuzuli para harcanıyor deniyordu. AR-GE harcamalarında sektör yüzde 50'ye ulaştı. Yüzde 40 üniversitelerde, sadece yüzde 10 devlete kalmış.

2008'de AR-GE ye ödenen para yaklaşık 2 milyar lira, 2015 yılında bu rakam 6 milyar lira... Vakıf üniversitelerine de bu yönde desteklerimiz var. Ürettiklerimiz satıp, refahımızı yükselteceğiz. Vatandaşlarımıza iş imkanları yatacağız. Yurtdışına satarken azimli, alırken nazlı olacağız. Daha çok üretip, daha çok satıp, cari açığımızı azaltmış olacağız. 2002 yılında 2 tane olan tekno parka sayısı bugün 66 tane var. 

TÜRKİYE AVRUPA'DA BİR NUMARA

Doğru yolda gidiyoruz. Daha çok üretim daha çok satacağız. Dolayısıyla cari açığımızı azaltacağız ve daha çok istihdam yaratacağız. 2023'e kadar 65 OSB daha yapılacak, 1 milyonun üzerinde istihdam sağlanacak.100 binin üzerinde marka başvurusuyla Türkiye, Avrupa'nın en çok marka başvuru yapan ülke haline geldi. 

BOĞAZIN YENİ GERDANLIĞINI HİZMETE AÇIYORUZ

15 Temmuz gecesi her şey ayan beyan ortaya çıktı. Bir musibet yaşadık bu hayra vesile oldu. Türkiye virüslerinden temizleniyor. Kaybettiğimiz zamanı telafi ederek zamanımızı telafi edeceğiz. 26 Ağustos'ta boğazın yeni gerdanlığı takılmış olacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü hizmete açacağız. 27 Ağustos'tan sonra 2. köprüde kamyon görmeyeceksiniz. Tren yolunu da koyduk. Daha sonra devreye girecek.

FETÖ GİTTİ BETÖ GELDİ

Darbe goygoycuları muvaffak olamayınca hemen başladılar şimdi bunlar birbirine girecek diye avucunuzu yalarsınız! Bu millet sizin gazınıza gelmez.Her türlü etnik ve her türlü mezhep bizim tarihimizde var ama bunların üzerinde millet şuurunu hiçbir zaman kaybetmedik. FETÖ gitti BETÖ geldi. Bunlar vardiyalı çalışıyor. Hangisi gelirse gelsin! Hepsini aşacağız! Daha çok üretecek daha çok alın terine yatırım yapacağız. Bu bizim bizim görevimiz. Bunu da el birliğiyle yapacağız. İki tane 1'i alta alta koyarsanız 2 yapar yanyana koyarsanız 11.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.