Genişletilmiş terörist listesi yayınlandı

Genişletilmiş terörist listesi yayınlandı
İçişleri Bakanlığı'nın 'Arananlar' listesinde yer alan ve Adıyaman kırsalında oldukları belirlenen 9 teröristin fotoğrafı yayınlandı.

Polis ve jandarma ekipleri tarafından yaklaşık 2 ay önce hazırlanarak yayınlanan 5 kişilik terörist listesi yenilenerek, 4 kişi daha ilave edildi. PKK/KCK terör örgütü mensuplarından Adıyaman kırsalında oldukları tespit edilen 9 kişilik terörist grubun fotoğrafları afişe edildi. Otobüs durakları ve kent merkezindeki işlek caddelere asılan afişlerde, teröristlerin fotoğrafları ve isimleri yer alıyor.

İHBARCILARA ÖDÜL

PKK/KCK terör örgütü elemanı olan teröristler ile ilgili olarak hazırlatılan broşür ve afişler hem Türkçe hem de Kürtçe hazırlatıldı. Afiş ve broşürlerde, teröristleri görenlerin ihbar etmeleri istenirken, ihbarların 'Alo terör ihbar hattı 140' ile 155 polis ve 156 Jandarma telefon hatları ile internet veya yazılı olarak yapılabilecekleri belirtiliyor. Teröristleri ihbar edenlere ödül verilecek. İhbarcıların kimlik bilgileri devlet sırrı olarak gizli tutulacak.

ÖDÜL 1 MİLYON İLE 300 BİN TL 

Afişte yer alan Kahramanmaraş doğumlu (Renas) kod adlı Veli Temirci için 1 milyon TL, Kahramanmaraş doğumlu (Nurhak Elbistan) kod adlı Fırat Berkpınar'a 300 bin TL, Bitlis doğumlu (Ali Norşin) kad adlı Şefik Körman'a 300 bin TL, Adıyaman doğumlu (Bezar Elçi) kod adlı Abuzer Arıca için 300 bin TL, Diyarbakır doğumlu (Mazlum Amed) kod adlı Sinan Donat için 300 bin TL ödül verilecek.

Listeye daha sonradan eklenen Adıyaman doğumlu (Bager) kod adlı Gaffari Yorulmaz, Adıyaman Çelikhan doğumlu (Zülfikar) kod adlı Yusuf Tunç, Adıyaman Gerger doğumlu (Soreş Semsur) kod adlı Murat Özdemir, Adıyaman Gerger doğumlu (Mervan) kod adlı Mehmet Akcan için ise Adıyaman Valiliği ödül vereceğini açıkladı.

1-300.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.