ÖABT sınav soru ve cevapları açıklandı mı?

ÖABT sınav soru ve cevapları açıklandı mı?
KPSS ÖABT sınav soru ve cevapları açıklandı mı merak konusu. Binlerce kişi Öabt sorularını bekliyordu merakla beklenen açıklama geldi. 2016 KPSS ÖABT sınav soru ve cevapları açıklandı. Detaylar için tıkla...

20 Ağustos 2016 Cumartesi günü yapılan ÖABT soruları ve cevapları açıklandı. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi soruları ÖSYM resmi internet sitesinden paylaşıldı. Haberimizin içinde ÖABT soruları ve cevapları linkini bulabilirsiniz.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), öğretmen adaylarının katılımıyla gerçekleştirildi.  Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen ve saat 09.30'da başlayan sınav 10.45'te tamamlandı.Tek oturumda, 17 branşta yapılan sınavda adaylara, 40 soruluk alan bilgisi testi ile 10 soruluk alan bilgisi eğitim testini cevaplandırmaları için 75 dakika süre verildi. Adaylar, sınav salonuna, sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaportları kontrol edilerek alındı.

KPSS ÖABT 2016 SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ


2016-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT 2016) Sınavı maratonu sona erdi. 20 Ağustos 2016 Cumartesi ÖABT sınavı saat 09.30'da başladı. KPSS ÖABT'de adaylar, 40 soruluk alan bilgisi testi ve 10 soruluk alan eğitimi testinde yer alan soruları 75 dakikada cevapladı. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından daha önceden yayımlanan sınav takvimi, 15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişimi sonrasında güncellendi ve bazı sınavların tarihleri değiştirildi. Bu kapsamda KPSS ÖABT sınavı 20 Ağustos (Bugün)’e ertelendi. Darbe girişimi sonrasında güncellenen takvimde ÖABT sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belirtilmedi. Ancak ÖSYM’nin sınavı kısa süre içinde açıklaması bekleniyor.

SINAVDA UYGULANAN TEST VE SORU SAYILARI

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)

Alan Bilgisi Testi (40), Alan Eğitimi Testi (10)

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT)

DHBT-1 (20), DHBT-2 (20)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.