Darbe talimatı bayramdan sonra verilmiş!

Darbe talimatı bayramdan sonra verilmiş!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe talimatın bayramdan sonra verildiği bilgisine ulaştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “15 Temmuz Darbe Girişimi” soruşturmasında, kanlı geceyi organize eden beyin takımının Harp Akademileri’nde yapılandığını tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen Başsavcılık, akademilerde ele geçirilen dijital delillerin incelenmesi için emniyet mensupları ve sivillerden 30 kişilik bir bilirkişi heyeti oluşturacak.  
 
TALİMAT BAYRAMDAN SONRA VERİLDİ
 
Fetullahçı Terör Örgütü tarafından organize edilen “15 Temmuz Darbe Girişimi” soruşturmasının İstanbul ayağını yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı, yüzlerce vatandaşın şehit olduğu kanlı geceyi, Harp Akademileri’nde konuşlanan ‘beyin takımı’nın organize ettiğini tespit etti. Başsavcılık, darbe girişimini organize eden ve bunlara yardım eden ekipte yaklaşık 400 kişinin olduğu belirledi. Savcılık ayırca, darbe hazırlığının en az bir yıl önceden başlandığı, talimatın ise bayramdan sonra verildiği bilgisine ulaştı.
 
30 KİŞİLİK BİLİRKİŞİ HEYETİ
 
Soruşturma kapsamında arama çalışmaları yapılan başlıca yerlerden biri olan Harp Akademileri'nde, daha önce yarısı yanmış vaziyette bulunan ve kurşunlanmış hard diskler ele geçirilmişti. Başsavcılık, akademilerde ele geçirilen dijital delillerin incelenmesi için emniyet mensupları ve sivillerden oluşan 30 kişilik özel bir bilirkişi heyeti oluşturacak.
 
MAĞDUR PİLOTLAR DİNLENECEK
 
FETÖ’nün sindirme politikası ile 2010-2014 yılları arasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden, sağlık problemi ya da sicili bozdurularak atılan yaklaşık 170 F16 ve F4 pilotu “15 Temmuz Darbe Girişimi” soruşturmasında ‘mağdur sıfatıyla’ ifadeleri alınmak üzere çağrılacak.
 
Başsavcılığın, örgütün kendinden olmayanı çeşitli bahanelerle meslekten atılmasına yol açtığı pilotlarla görüşmeye başladığı, bu pilotlardan elde edilecek bilgilerin, “Darbe girişiminin ön hazırlığı” olarak değerlendirilebileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.