Putin ve Aliyev'den Erdoğan'a taziye

Putin ve Aliyev'den Erdoğan'a taziye
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gaziantep'te yaşanan terör saldırısı sebebiyle taziye mesajı yayımladı. Rusya lideri Putin de Erdoğan'ı arayarak taziye dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazılan mesajda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gaziantep'te düğün yerinde işlenen korkunç terör saldırısının Azerbaycan'ı derinden sarstığını belirtti. Terörün her çeşidine karşı kesin ve kararlı bir mücadele başlatılmasının gerekliliğini vurgulayan Aliyev, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk halkına Azerbaycan halkı adına başsağlığı diledi.

Diğer taraftan Rusya lideri Putin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak yaşanan kanlı saldırıdan dolayı taziye dileklerinde bulundu.

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının, Anavatan Türkiye'nin Gaziantep ilinde yaşanan insanlık dışı terör saldırısının acı ve üzüntüsünü yürekten paylaştığını belirtti.

KKTC Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Özgürgün, dün Gaziantep'de yaşanan terör saldırısı nedeniyle taziye mesajı yayımladı. Özgürgün mesajında şu ifadeleri kaydetti:

"Anavatan Türkiye'nin Gaziantep ilinde yaşanan bu insanlık dışı saldırının acısını ve üzüntüsünü Kıbrıs Türk halkı olarak yürekten paylaşıyoruz. Sivil ve masum insanları hedef alan, bir düğün alanını kana bulayacak kadar gözü dönmüş teröristlerin bu alçak terörünü nefretle kınıyorum. Anavatan Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde bu tür olayların faillerinin üstesinden gelecek güç ve kudrette olduğunu biliyor ve bu tür insanlık dışı olayın bir kez daha asla yaşanmamasını diliyorum. Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk milletine başsağlığı ve metanet, yaralılara acil şifalar dilerim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.