Erdoğan: Canlı bomba 12-14 yaşlarında

Erdoğan: Canlı bomba 12-14 yaşlarında
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bombanın 12-14 yaşlarında patladığını ya da patlatıldığını açıkladı.

Gaziantep'te düzenlenen terör saldırısıyla ilgili açıklama yapanCumhurbaşkanı Erdoğan, "Canlı bomba 12-14 yaşlarında, patladı ya da patlatıldı" dedi. Saldırıyı gerçekleştiren örgüte dair bilgi veren Cumhurbaşkanı, "İlk kanaatler DAEŞ olduğu yönünde"ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde.

İlk izlenimler DAEŞ eylemi olduğu yönünde. 12-14 yaşlarında bir canlı bomba ya patladı ya da patlatıldı.51 vatandaşımız hayatını kaybetti. 

Yaralıların 17'si ağır. 51 ölüm vakası söz konusu.

Siirtli ve Vanlı vatandaşlarımızın yaşadığı bir mahallede oldu. İlk kanaatler DAİŞ olduğu yönünde.

VATANDAŞLARIMIZ GÖRDÜĞÜNÜ, BİLDİĞİNİ İHBAR ETMELİ

Hep söylüyorum, milletimiz tanıdığı, bildiği, gördüğü her şeyi güvenlik güçlerine bildirmeli. En önemli istihbarat insan istihbaratıdır. Terör belasının üzerine birlikte gitmeliyiz. Bu ispiyonculuk değildir, kimse bunu o şekilde düşünmesin."

ABD'NİN BU TAVRI ORTAKLIĞIMIZA GÖLGE DÜŞÜRÜYOR

FETÖ ile ilgili şu ana kadar 85 koli dosya gönderdik. Bu dosyaları incelemeye başladıklarını söylüyorlar. Fakat ben bunları tatmin edici bulmuyorum. Çünkü suçluların iadesi noktasında, anlaşmalı ülkelerde bir taraf talep ediyorsa bunu o kişi hangi ülkedeyse bunu isteyen tarafa vermesi gerekir. Ama burada ipe un seriliyor. Bunu Sayın Biden'a söyleyeceğiz. Biz bugüne kadar ABD'nin bizden istediği suçlularla ilgili bize belge gönderin bilgi gönderin dememişizdir. Burada da çok açık net MGK'nın, hükümetimizin terör örgütü olduğuna karar vermiş olduğu örgütün başını isteyeceğiz, belgeler sunacağız ve hala burada fail bu mudur gibi yaklaşım stratejik ortaklığımıza gölge düşürmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.