15 Temmuz darbe girişimi gecesi film olacak

15 Temmuz darbe girişimi gecesi film olacak
15 Temmuz darbe girişimi gecesi, beyaz perdeye yansıyacak. Bir grup sinemacı, 15 Temmuz gecesinin filmini yapmaya hazırlanıyor.

15 Temmuz gecesi darbecilerin hedefi olan Çengelköy Polis Merkezi yakınların basın toplantısı düzenleyen sinemacılara, gaziler de destek verdi.

Basın açıklamasını yapan Ateş Fatih Uçan, “15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizde yaşanan hıyanet ve halkımızın gösterdiği kahramanlık üzerine kurgulanan hikayemizi gazilerimizin ve şehit ailelerinin anlattıkları gerçek hayat hikayeleriyle, o geceyi sokakta halkımızla omuz omuza mücadele ederek bizlerin deneyimlediğimiz olaylarla besleyerek beyaz perdeye taşımaya karar verdik” dedi.

Uçan, proje için gazilerin tazminatlarını vermeyi teklif ettiklerini, bunu duyunca çok duygulandıklarını anlattı. Fatih Uçan, filmin tüm hasılatının şehit ailelerine ve gazilere bağışlanacağını da açıkladı.
Filmin senaristi Gürsal Aydın ise, “O gece Türk halkının yazmış olduğu kahramanlık destanını beyaz perdeye aktarılır hale getireceğiz. Mümkün olduğunca abartmadan, kurgudan kaçınarak gazi ve şehit yakınları ile yapılan görüşmelerden edindiğimiz hikayelerle, kendi tanıklıklarımızı da katarak beyaz perdeye uygun hale getireceğiz. Bu işin senaristi de hikaye yazarı da Türk milletidir. Biz sadece onu ekrana yansıyacak hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz gecesi yaralanarak gazi olan Çengelköy Muhtarı Can Cumhurcu ise olayın üzerinden bir ay geçtiğini ve yarasının iyileştiğini ancak gönül yarasının hiçbir zaman dinmeyeceğini söyledi.
Basın toplantısında konuşan gazi Oğuzhan Özçelik ise şehit yakınlarına seslenerek, “Gülmekten asla vazgeçmeyelim. Biz kardeşlerimizi, eşlerimizi toprağa şehadet şerbetini içercesine verdik. Belki bir daha kolum düzelmeyecek ama inanın zerre kadar umurumda değil. Uyandığımda tek sorduğum şey vatandı. Bu olmazsa bedenimin hiçbir öneminin olmayacağını çok iyi biliyorum. Ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.