Galatasaray Karabükspor maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda

Galatasaray Karabükspor maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda
Süper Lig'in ilk haftası bugün oynanacak Galatasaray - Karabükspor maçıyla sona erecek. Peki futbolseverlerin merakla beklediği Galatasaray - Karabükspor maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Süper Lig'de ilk haftanın son maçı olan Galatasaray Karabükspor maçı TT Arena'da seyircisiz olarak oynanacak. Lige galibiyetle başlamak için sahaya çıkacak olan Galatasaray'da sakatlıkları süren Lukas Podolski, Luis Cavanda ve Semih Kaya, Kardemir Karabükspor karşısında forma giyemeyecek. Galatasaray Karabükspor maçı ne zaman hangi kanalda muhtemel 11'ler ve diğer tüm deatylar haberimizde...

17. randevu 

Galatasaray ile Kardemir Karabükspor, lig tarihinde yarın 17. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 16 maçtan 9’unu Galatasaray, 2’sini Kardemir Karabükspor kazandı, 5 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Galatasaray’ın 28 golüne, Kardemir Karabükspor 13 golle yanıt verdi. Taraflar en son 2014-2015 sezonunda karşılaştı ve Galatasaray, deplasmanda 2-1, evinde de 4-2’lik skorlarla galip geldi.

İstanbul’daki maçlar

İki takım arasında İstanbul’da yapılan 8 lig maçından 5’ini Galatasaray, birini Kardemir Karabükspor kazandı, 2 maç berabere bitti. İstanbul’da Galatasaray 17 gol attı, Kardemir Karabükspor deplasmanda rakibinin filelerini 7 kez havalandırabildi.

Saat kaçta, hangi kanalda?

STAT: TT Arena
SAAT: 21.45
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Bülent Yıldırım

Galatasaray’ın lige başlangıç maçları 

Spor Toto Süper Lig’de 2016-2017 sezonuna Kardemir Karabükspor maçıyla başlayacak Galatasaray, lig tarihindeki açılış maçlarında 39 galibiyet, 11 yenilgi, 8 beraberlik aldı. Sezona, Türk Telekom Arena’da Kardemir Karabükspor maçıyla start verecek sarı-kırmızılı ekip, lig tarihinde ev sahibi takım sıfatıyla oynadığı 35 maçtan 27’sini kazandı, 5’ini yitirdi, 3’ünde de berabere kaldı.

Evindeki son 8 açılış maçını kazandı

Sarı-kırmızılı ekip, ev sahibi takım sıfatıyla oynadığı son 8 açılış maçından da galibiyetle ayrılmasını bildi. Galatasaray, geçen sezonki ilk maçında deplasmanda Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı.

Sadece 8 maçta gol atamadı

Galatasaray, 58 sezondaki ilk hafta maçlarından 50’sinde gol atarken, sadece 8’inde suskun kaldı. Sarı-kırmızılı takım, son 18 sezonda ise sadece 2011-2012 sezonunda 2-0 yenildiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında gol atamadan lige başladı.

En farklı galibiyeti 4-0’lık sonuçla

Galatasaray, sezondaki ilk hafta maçlarında en farklı skorlu galibiyetini 4-0’lık sonuçlarla aldı, en farklı yenilgiyi ise 3-1 ve 2-0’lık skorlarla yaşadı. Sarı-kırmızılı takım, 1964-1965 sezonunda Feriköy’ü, 1983-1984 sezonunda Karagümrük’ü, 2007-2008 sezonunda da Çaykur Rizespor’u 4-0 mağlup etti, 1979-1980 sezonunda Göztepe’ye 3-1, 2011-2012 sezonunda da İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 2-0 kaybetti.

Galatasaray, sezona galibiyetle başlamak istiyor 

Geride kalan sezon ligde beklentilerin altında bir performans ortaya koyan ve transfer dönemini hareketli geçiren sarı-kırmızılı ekip, Kardemir Karabükspor’u yenerek yeni sezona galibiyetle başlayabilmenin hesaplarını yapıyor. Sarı-kırmızılı ekipte, tedavileri süren Lukas Podolski, Luis Cavanda ve Semih Kaya, Kardemir Karabükspor karşısında forma giyemeyecek. Türk Telekom Arena’da saat 21.45’te başlayacak müsabakayı, hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Taraftar desteğinden yoksun olacak

Galatasaray, Beşiktaş’a karşı oynadığı Turkcell Süper Kupa maçının ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulundan (PFDK) aldığı ceza nedeniyle sezonu taraftarından yoksun açacak. Beşiktaş maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle seyircisiz maç oynama cezası alan sarı-kırmızılı ekibi, Kardemir Karabükspor önünde taraftarları destekleyemeyecek. Müsabakada ev sahibi ekip tribünleri boş olacak ve yalnızca misafir takım için ayrılan yerde Kardemir Karabükspor taraftarları yerlerini alabilecek.

Galatasaray’ın lig rekorları

2016-2017 sezonuna yarın Kardemir Karabükspor maçıyla başlayacak Galatasaray, 58 yıllık Süper Lig tarihinde bazı rekorları elinde bulunduruyor. 2014-2015 sezonunda mutlu sona ulaşarak 20. kez zirvede yer alan sarı-kırmızılı ekip, aynı zamanda 19 kezle ortak olduğu Fenerbahçe’yi geride bırakıp en çok şampiyonluk elde eden takım oldu. Galatasaray, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından her 5 şampiyonluğa verilen bir yıldız uygulaması kapsamında, üçüncü yıldızda olduğu gibi dördüncü yıldızı da takan ilk takım unvanını aldı.

Üst üste en çok şampiyon olan takım

Sarı-kırmızılılar, lig tarihinde üst üste en çok şampiyonluk kazanan takım. Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde 1996-1997, 1997-1998, 1998-1999 ve 1999-2000 sezonlarında mutlu sona ulaşarak, şu ana dek kırılamayan bir rekora imza koydu.

En farklı deplasman galibiyeti

Galatasaray, 58 yıllık lig tarihinde en farklı skorlu deplasman galibiyetini elde eden takım oldu. Sarı-kırmızılı ekip, 1992-1993 sezonunun son haftasında Ankara’da MKE Ankaragücü’nü 8-0 mağlup etti.

Rakip sahada en uzun süre yenilmeyen takım

Galatasaray, lig tarihinde deplasmanda en uzun süre yenilmeyen takım unvanının sahibi bulunuyor. Sarı-kırmızılılar, 25 Ocak 1998’de Bursa’da Bursaspor’a 3-2 yenildiği maçın ardından, üst üste 40 deplasman maçında yenilmedi. 1999-2000 sezonunun 33. haftasında İzmir’de Altay’a 1-0 yenilen Galatasaray, 2,5 yıl sonra deplasmanda yitirerek ayrı bir rekor kırdı.

25 maçlık iç saha galibiyet rekoru

Galatasaray, lig tarihinde kendi evinde üst üste en çok kazanan takım unvanının da sahibi durumda. 2000-2001 sezonunun 32. haftasında, 13 Mayıs 2001’de Ali Sami Yen Stadı’nda MKE Ankaragücü’ne 2-1 yenilmesinin ardından, 34. haftada Trabzonspor galibiyeti ile seriye başlayan sarı-kırmızılı takım, şampiyon kapattığı 2001-2002 sezonunda evindeki tüm maçları kazandı. Galatasaray, 2002-2003 sezonun 16. haftasında kendi evinde Beşiktaş’a 1-0 yenilerek, 25 maçlık galibiyet serisine son verdi.

Gol rekoru

Lig tarihinde bir sezonda atılan toplam gol sayısı bakımından gol rekoru Galatasaray’a ait bulunuyor. Sarı-kırmızılı ekip, 1962-1963 sezonunda iki aşamalı olarak gerçekleştirilen ligde, 42 maçta toplam 105 gol kaydetti. Bu arada, Galatasaray, Fenerbahçe ile 15 kezle en çok gol kralı çıkaran takım unvanını paylaştı.

Galatasaray taraftarı desibel rekoru kırdı

Süper Lig’de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 2010-2011 sezonunda Türk Telekom Arena’da yapılan derbide sarı-kırmızılı taraftarlar "Bir spor stadyumunda tezahüratla ulaşılan en yüksek ses rekoru"nu kırdı. "Guinness World Records" tarafından Türkiye’ye gönderilen hakem heyeti, statta resmi ölçüm yaptı. Maçta ilk yarının bitiminin ardından yapılan dahili anonsla 131,76 desibel ile yeni rekor kırıldığı açıklandı. Guinness World Records’un resmi kayıtlarına göre, bundan önce "Bir spor stadyumunda tezahürat ile ulaşılan en yüksek ses rekoru"nun 1 Ekim 2000 tarihinde ABD’nin Colarado eyaletindeki Denver Mile High Stadyumu’nda gerçekleştiği, Denver Broncos ile New England Patroits arasında yapılan ulusal futbol ligi maçında 128,7 desibele ulaşıldığı kaydedilmişti.

Kombine kart rekoru

Galatasaray, 2012-2013 sezonu başında kombine kart satışında Türkiye rekoru kırdı. Söz konusu sezonda 52 bin kapasiteli stadı Türk Telekom Arena’da oynayacağı maçlar için yaklaşık 45 bin kombine kart satışı yapan sarı-kırmızılı kulüp, bu anlamda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

Bu da kötü rekorları

Lig tarihindeki en kötü performanslarından birini 2010-2011 sezonunda sergileyen Galatasaray, "Üç büyükler" içinde bir sezonda en fazla yenilen takım unvanını Fenerbahçe’den devraldı. Söz konusu sezonda tam 16 kez sahadan mağlup ayrılan Galatasaray, Fenerbahçe’nin 1987-1988 sezonundaki 13 maçlık kötü rekorunun yeni sahibi oldu. Sarı-kırmızılı ekip ayrıca, 1997-98 sezonunu 43 gol yiyerek ilk sırada tamamlarken, lig tarihinde "en çok gol yiyen şampiyon" olarak kayıtlara geçti.

Galatasaray sezona yenilenen kadrosuyla başlıyor 

Spor Toto Süper Lig’de 2016-2017 sezonuna yarın Kardemir Karabükspor karşısında başlangıç yapacak olan Galatasaray takımı, yoğun bir transfer dönemi geçirdi. Geride kalan sezonun son bölümünde Jan Olde Riekerink’i futbol akademi direktörlüğünden A takım teknik direktörlüğüne getiren sarı-kırmızılı ekip, sezon öncesi ise 1 yıllık mukavele daha imzalayarak yoluna Hollandalı teknik adamla devam etme kararı aldı. Riekerink’e 1 sezon için 900 bin avro net ücret ödeyeceğini duyuran Galatasaray, ayrıca Süper Lig şampiyonluğu için 250 bin avro, Türkiye Kupası şampiyonluğu için ise 125 bin avro ekstra prim taahhüdünde bulundu. Teknik adam konusunu Riekerink’le çözen Galatasaray, Hollandalı çalıştırıcının raporları doğrultusunda kadrosuna 6 oyuncu dahil ederken, bu oyuculardan Emrah Başsan’ı ise kiraladı.

İlk transfer Emrah Başsan, kiralandı

Sarı-kırmızılı ekibin yaz transfer döneminde kadrosuna dahil ettiği ilk isim olan Emrah Başsan, takımla resmi maça çıkamadan kiralandı. Antalyaspor ile sözleşmesi sona eren oyuncu için bonservis ödemeyen Galatasaray, 3 yıllık mukavele imzalarken futbolcunun ilk yıl için 400 bin avro, ikinci yıl için 450 bin avro, üçüncü yıl için ise 500 bin avro garanti ücret alacağını duyurmuştu. Devre arası hazırlık kampını takımla birlikte geçiren Emrah, henüz sezon başlamadan Çaykur Rizespor’a kiralık olarak gönderildi.

Serdar Aziz için 4,5 milyon avro ve 3 oyuncu

Transfer döneminin dikkat çeken isimlerinden Serdar Aziz’i Bursaspor’dan kadrosuna katan Galatasaray, bu oyuncu için önemli bir yatırım yaptı. Serdar Aziz için Bursaspor’a 4,5 milyon avro bonservis ücreti veren sarı-kırmızılı takım, ayrıca Bilal Kısa, Furkan Özçal ve Sercan Yıldırım’ı da bedelsiz olarak bu kulübe gönderdi. Galatasaray, 4 yıllık sözleşme imzalanan oyuncuya her bir sezon için net 2 milyon avro garanti ücret ödeyeceğini açıkladı.

Forvet hattına Eren Derdiyok takviyesi

Geride kalan sezon takımın golcü ismi Burak Yılmaz’ı Çin ekibi Beijing Guoan’a satan Galatasaray, Umut Bulut’un da kadro dışı bırakılmasıyla forvet sıkıntısı yaşarken, bu mevkiye Eren Derdiyok’u transfer etti. Eren Derdiyok’un kulübü Kasımpaşa’yla 4 milyon avro bonservis karşılığı anlaşan sarı-kırmızılılar, 3 yıllık mukavele yapılan oyuncuya her bir sezon için 2 milyon 150 bir avro garanti ücret vereceğini duyurdu.

Tolga Ciğerci, Cavanda ve Josue sürpriz isimler

Transfer dönemi içinde sarı-kırmızılı ekiple birçok oyuncunun ismi anılırken, Hertha Berlin’den Tolga Ciğerci, Trabzonspor’dan Luis Pedro Cavanda ve Porto’dan Josue Pesqueira sürpriz şeklide kadroya dahil edildi. Ön libero mevkisine takviye olarak Toga Ciğerci’yi alan Galatasaray, Hertha Berlin’e 3 milyon avro bonservis verirken, 3 yıllık mukavele karşılığı oyuncuya ise her bir sezon için 2 milyon avro garanti ücret ödeneceğini açıkladı. Geride kalan sezonu Trabzonspor’da geçiren Angola asıllı Belçikalı savunma oyuncusu Luis Cavanda, yeni sezon için sarı-kırmızılı ekibe dahil edilen bir başka isim oldu. Cavanda’nın transferi için Trabzonspor’a 1 milyon 800 bin avro bonservis veren Galatasaray, her bir sezon için 875 bin avro karşılığı oyuncuyla 3 yıllık sözleşme yaptı.

Galatasaray’ın lig öncesi kadrosuna dahil ettiği son isim ise Porto’dan Josue Pequeira oldu. Süper Lig’de daha önce Bursaspor forması giyen oyuncuyu 1 sezonluğuna kiralayan sarı-kırmızılı ekip, orta sahasını güçlendirdi. Josue için kulübü Porto’ya ödeme yapmayan sarı-kırmızılıların, oyuncuya ise 750 bin avro vereceği öğrenildi. Sarı-kırmızılı ekip, geçen sezondan 1 milyon 374 bin avro alacağını silen Hamit Altıntop’un mukavelesini 1 milyon 650 bin avro, Sabri Sarıoğlu’nun mukavelesini ise 1 milyon 250 bin avro garanti ücret karşılığı 1 yıl uzattı. Galatasaray, 31 Ağustos tarihi itibarıyla sona erecek yaz transfer dönemi öncesi çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Sarı-kırmızılı kulüp yetkilileri, kadroyu takviye amacıyla 1 veya 2 oyuncunun daha transfer edilebileceğini açıkladı.

Takımdan 12 isim ayrıldı

Özellikle kadro şişkinliğiyle eleştirilerin hedefi olan sarı-kırmızılı kulüp, yeni sezon öncesi şu ana kadar 12 oyuncuyla vedalaştı. Galatasaray, oyuncularından 4’ünü bonservis karşılığı, 1’ini bedelsiz satarken, 3 ismi takasta kullandı, 2 genç oyuncusunu kiraya verdi, mukavelesi dolan ve kiralık sözleşmesi sona eren birer isimle de devam etmedi. Sarı-kırmızılı takım, bu dönemde en yüksek geliri, Portekiz temsilcisi Porto’ya 6,5 milyon avro bonservis ve bir sonraki satışından yüzde 10 pay karşılığı verdiği Brezilyalı oyuncusu Alex Telles’ten elde etti. Geride kalan sezonu İtalya’nın İnter takımında kiralık olarak geçiren Telles, yeni sezonda Portekiz’in yolunu tutmuş oldu.

Geçen sezon başında Real Madrid’den transfer edilen ancak beklentileri karşılayamayan İspanyol oyuncu Jose Rodriguez, Almanya Ligi ekiplerinden Mainz 05’e 2 milyon 145 bin avro bonservis bedeliyle satıldı. Sarı-kırmızılı ekip, Real Madrid’le yapılan anlaşma çerçevesinde bu bonservis bedelinin yüzde 30’unu (643 bin 500 avro) İspanya temsilcisine ödeyecek.

Galatasaray, geçen sezon İtalyan ekibi Genoa’da kiralık olarak forma giyen ve bir yıllık daha sözleşmesi olmasına karşın yeni mukavele isteyen Blerim Dzemaili’yi, bir başka İtalyan kulübü Bologna’ya verdi. Sarı-kırmızılı kulübün bu transferden 1,3 milyon avro bonservis ücreti alacağı açıklandı. Sarı-kırmızılı kulübün satışından gelir elde ettiği son oyuncu ise Emre Can Coşkun oldu. Göztepe’ye transfer olan genç oyuncu için 50 bin avro bonservis ödeneceği ilan edildi. Galatasaray, genç oyuncularından Muhammet Alperen Uysal’ı, bir sonraki transferinden yüzde 50 pay karşılığı bedelsiz olarak Çaykur Rizespor’a satarken, yine bu kulübe Volkan Pala’yı, Aydın 1923’e ise Oğuzhan Kayar’ı kiraladı.

Bilal Kısa, Sercan Yıldırım ve Furkan Özçal’ı Serdar Aziz’in transferi kapsamında Bursaspor’a veren Galatasaray, mukavelesinin sona ermesinin ardından İspanyol ekibi Deportivo La Coruna’ya transfer olan Emre Çolak ve kiralık sözleşmesi biten Manchester Cityli futbolcu Jason Denayer’le ise devam etmedi.

Durumları belirsiz 6 oyuncu

Sarı-kırmızılı ekipte mukaveleleri bulunmasına karşın 6 oyuncunun durumu henüz netlik kazanmadı. Teknik direktör Jan Olde Riekerink’in yeni sezon planlamasıda düşünmeyerek kadro dışı bıraktığı Umut Bulut, Olcan Adın, Tarık Çamdal, Endoğan Adili, Lucas Ontivero ve Jem Paul Karacan’ın nasıl bir yol izleyecekleri ise merak konusu.

Gidenden 10 milyon, gelene 13,3 milyon avro

Galatasaray, transferde şu ana kadar sattığı oyunculardan yaklaşık 10 milyon avro gelir elde ederken, aldığı oyuncular için ise 13,3 milyon avro bonservis ödedi. Beş yeni transferine sözleşme süreleri boyunca toplam 23 milyon 775 bin avro ödeme taahhüdünde bulunan Galatasaray, ayrıca performans primleri verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.