Copello Escobar: "Türkiye benim yeni ailem"

Copello Escobar: "Türkiye benim yeni ailem"
2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye atletizm branşında tek madalyayı kazandıran milli sporcu Yasmani Copello Escobar, "Türkiye artık benim yeni ailem, yeni ülkem. Başarılı olduğum için çok mutluyum." şeklinde konuştu.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda erkekler 400 metre engelli kategorisinde Türkiye rekoru kırarak bronz madalya kazanan Yasmani Copello Escobar, olimpiyatlara hazırlık süreci, başarısının ardından aldığı tepkiler ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Olimpiyat Parkı'nda AA muhabirine konuşan Escobar, olimpiyatlara hazırlık sürecinde çok yoğun antrenmanlar yaptığını belirtti.

"Tek başıma fazladan antrenman yaptım"

Hazırlık sürecinde çalışmalarını yurt dışı ve Türkiye'de sürdürdüğünü belirten Küba asıllı milli atlet, "İtalya'da bir ay çalıştım. Sonra Antalya'ya gelerek çok sıkı idmanlar yaptım. Bazen tek başıma fazladan antrenman yaptım. Bu performansımı, çok sıkı çalışmaya borçluyum." dedi.

Bu yıl Amsterdam'da Avrupa şampiyonluğu yaşamasının ardından öz güveninin arttığını kaydeden Escobar, "Kendime, artık şampiyon bir sporcu olduğumu sürekli hatırlattım. Bu sayede, olimpiyatlarda madalya alabileceğime inandım." diye konuştu. 

"Koş Copello koş"  

Rio'da madalya kazandığı finaller sırasında sadece koşmaya odaklandığını vurgulayan 29 yaşındaki sporcu, "Yarış sırasında Türk halkının beni televizyondan izlediğini ve başarılı olmamı istediğini hissettim. Kendime, 'koş Copello koş' dedim. Son 10 metreye geldiğimde çok önemli şeyler yaptığımı anladım. Bitince, stadyumdaki ana ekranda adımın üst sıralarda geçmesi için dua ettim. İsmimi madalyalılar listesinde görünce, görevimi başarıyla tamamladığımı hissettim." ifadelerini kullandı.

Escobar, madalya kazanmasının ardından uzun süre ağladığını belirterek, "Türkiye artık benim yeni ailem, yeni ülkem. Başarılı olduğum için çok mutluyum." şeklinde konuştu.  

"Annem her konuştuğumda ağlıyor"

Madalyanın ardından Türkiye ve Küba'daki arkadaşlarından ve yakın çevresinden tebrik telefonları aldığını belirten milli sporcu, "Ailem Türkiye'de yaşıyor. Sadece annem Küba'da. O da bana artık 'olimpiyat şampiyonu' diye sesleniyor. Onunla her konuştuğumda ağlıyor ve beni yanına çağırıyor. Ama sadece yarışmalar bittiğinde tatil amaçlı Küba'ya gidebiliyorum." diye konuştu.

Kariyeri adına bu sezon formunun zirvesine çıktığını vurgulayan Escobar, "Bu sezonki performansım çok iyi. Avrupa şampiyonu oldum. Kariyer ve Türkiye rekoru kırarak olimpiyat üçüncülüğü yaşadım. Formum sürekli yükseliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Milli atlet, bundan sonraki süreçteki hedeflerini de anlatarak, "Elmas Lig'in Paris ayağına katılacağım. Daha sonra da çeşitli turnuvalarda ülkemi temsil edeceğim. Derecemi daha da yukarı çekmek istiyorum." şeklinde görüş belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.