FETÖ’nün akademideki manipülasyonuna karşı YÖK göreve

FETÖ’nün akademideki manipülasyonuna karşı YÖK göreve
Darbe girişiminin ardından FETÖ’nün yurt dışındaki üniversitelerde Türkiye ve Hükümet’e karşı aktif bir manipülasyon kampanyası yürüttüğü belirtilerken, buna karşın YÖK’ün pasifliği eleştiri konusu oldu.

Milletin, devletin, hükümetin elele verip püskürttüğü 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’nün yurt dışındaki üniversitelerde Türkiye ve Hükümet’e karşı aktif bir manipülasyon kampanyası yürüttüğü belirtilerken, buna karşın YÖK’ün pasifliği eleştiri konusu oldu.

Sabah yazarı Melih Altınok, YÖK Başkanı Yekta Saraç’a şöyle sordu: “Yurtdışındaki bu manipülasyonları kesmek, gerçekleri anlatmak için bugüne değin ne yaptınız, neler yapmayı planlıyorsunuz? Yoksa benim kısa bir araştırmayla şahit olduğum tablodan haberdar değil misiniz?”

Altınok’un yazısının ilgili bölümü şöyle:

“15 Temmuz'da Türkiye'de darbeye kalkışan Fetullahçılar yurtdışında son derece aktif bir manipülasyon kampanyası yürütüyorlar.

Ne yazık ki ABD'de ve Avrupa'da Türkiye'nin temsil edilmediği her etkinlikte varlar. Televizyonlarda, gazetelerde onlar boy gösteriyorlar.

Karşılarında ise yurtsever Türkiyelilerin bireysel karşı duruşlarından başka hiçbir organize faaliyet yok.

Hal bu olunca da uluslararası kamuoyunda, 15 Temmuz gecesi katledilen 240 vatandaş, Meclis'i bombalanan demokrasimiz, kısacası 79 milyon değil adeta FETÖ'cüler mağdurmuş gibi bir algı yaratmayı başardılar.

Bu darbeci çetenin yanlarına aldıkları PKK'lılarla ve Türkiye düşmanı sol çevrelerle birlikte Türkiye aleyhine yürüttükleri kampanyanın önemli ayaklarından biri de akademi.

Dünyaca tanınan saygın üniversitelerce, Türkiye'nin darbecilere karşı yürüttüğü hukuki -meşru mücadele sanki bilime ve akademiklere yönelikmiş gibi kabul görüyor.

Dün sizlerden gelen şikâyetler üzerine, Avrupa'da akademik hayatı domine eden Amsterdam ve Erasmus gibi tanınmış üniversitelerin internet sayfalarını biraz inceledim.

Şahit olduklarım tek kelimeyle korkunçtu!

NATO üyesi, AB adayı Türkiye'ye sanki bilime ve insanlığa savaş açmış "Boko Haram muamelesi" yapılıyor.

FETÖ'ye ait üniversitelere ve bu örgütle organik bağı olan akademiklere, yöneticilere internet sitelerinde açılan özel bölümlerden çağrılar yapılıp, açıkça destek veriliyor.

Günlerdir yurtdışında "boş bırakılan" diğer alanlarla ilgili olarak, tembel bürokrasimizin ve kimi siyasilerin pek de hoşuna gitmeyen eleştirilerimi devam ettiriyorum. Şimdi de YÖK'e ve kurumun başında Yekta Saraç'a halkımız adına "direkt" soruyorum.

Yurtdışındaki bu manipülasyonları kesmek, gerçekleri anlatmak için bugüne değin ne yaptınız, neler yapmayı planlıyorsunuz?
Yoksa benim kısa bir araştırmayla şahit olduğum tablodan haberdar değil misiniz?

Konuyla ilgili bilginiz varsa yukarıda bahsettiğim ilanlar, çağrılar o üniversitelerin internet sitelerinde hâlâ nasıl yer alabiliyor?

Peşinen söyleyeyim, eğer "sizler de" FETÖ ile mücadeleyi bizzat yürüten Cumhurbaşkanımızın yurtdışındaki çabalarını anlatacaksanız, cevap vermenize gerek yok.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum