Muhalefetten Fırat Kalkanı operasyonuna ilk tepki

Muhalefetten Fırat Kalkanı operasyonuna ilk tepki
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke,Fırat Kalkanı harekatı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

Böke, "Kendi insanlarımızı kendi sınırlarımız içerisinde bu örgüte karşı koruyamıyoruz. Hükümet de, topyekun mücadeleyi ortaya koymuş değil. Bir kez daha açık bir çağrıda bulunuyoruz, sadece Cerablus'da değil kendi topraklarımızda da mücadeleye davet ediyoruz. Mezhepçi dış politikanın kanımızla canımızla ödeyeceğimiz bir maliyet yaratacağı konusunda keşke haklı çıkmasaydık" dedi.

CHP MYK toplantısının ara verdiği sırada konuşan partii sözcüsü Selin Sayek Böke'nin açıklamasından satır başları şöyle:

* "IŞİD, bölge ve Türkiye için en önemli tehdit olmaya devam ediyor. IŞİD bir canavar. Bu canavarla içeride ve dışarıda mücadele konusunda maalesef geç kalındı. Hükümeti sadece Cerablus'ta değil, kendi topraklarımızda da IŞİD'le samimi bir mücadeleye davet ediyoruz."

* "Hükümet, IŞİD ismiyle kurulan terör örgütünün ismini dahi telaffuz edemiyor. 70 ilden IŞİD'e katılımına göz yumuyor. Takip etmiyorlar veya takip edilenlerle stratejik mücadele yürütmüyorlar. İstanbul'un göbeğinde IŞİD piknik düzenliyor, dergi basıyor. Ve bu dergide farklı STK'ları ve bu STK'ların mensuplarını hedef gösteriyor.Gazeteciler, sanatçılar tutuklanırken IŞİD mensupları serbest bırakılıyor. Biz kendi evraklarımızı, askerlerimizi Suriye'ye, IŞİD'le mücadele girdabına sokmak zorunda kalıyoruz."

* "Kendi insanlarımızı kendi sınırlarımız içerisinde bu örgüte karşı koruyamıyoruz. Hükümet de, topyekun mücadeleyi ortaya koymuş değil. Bir kez daha açık bir çağrıda bulunuyoruz, sadece Cerablus'da değil kendi topraklarımızda da mücadeleye davet ediyoruz. Mezhepçi dış politikanın kanımızla canımızla ödeyeceğimiz bir maliyet yaratacağı konusunda keşke haklı çıkmasaydık. Keşke Türkiye halkı bedel ödemeseydi. Eğer yitip giden evlatlarımızın bir kıymeti varsa uyarılarımızı ciddiye alıp, derhal samimiyetle gerekli tüm adımları atmalılar."

* "Bir anımsatma yapma ihtiyacımız var. Unutmayın ki Adıyaman ve Suruç'ta CHP'nin hazırladığı raporlar vardı, Ankara Gar patlaması öncesinde bu patlamaya dair uyarılar vardı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.