Ercan Gün FETÖ suçlamasıyla tutuklandı

Ercan Gün FETÖ suçlamasıyla tutuklandı
Yarbay Metin Yıldız ile Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün'ün sevk edildikleri mahkemede tutuklanmalarına karar verildi.

Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 37 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, 28 kişi gözaltına alınmıştı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri yapılan şüphelilerden bugüne kadar adliyeye sevk edilen 14'ü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Son olarak bir süredir gözaltında tutulan ve emniyetteki işlemleri dün sabah tamamlanan Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün ve Trabzon Jandarma İstihbarat eski Şube Müdürü Metin Yıldız da Çağlayan Adliyesi'ne gönderilmişti.

Savcı Gökalp Kökçü tarafından sorgulanan Gün ve Yıldız 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'kasten öldürme' suçları kapsamında tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Metin Yıldız'ın Hrant Dink cinayetiyle ilgili bütün detay bilgilere cinayet öncesi vakıf olduğu, fakat bu durumu soruşturmayı yürüten İstanbul polisinden Ogün Samast yakalanana kadar gizlediği iddia edildi. Yıldız'ın cinayet günü Hrant Dink öldürülmeden saatler önce o dönem başka bir görevde olan Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç ile de 2 ayrı telefon görüşmesi belirlendi.

ERCAN GÜN'E FOTOĞRAF SUÇLAMASI

Ercan Gün'ün ise Hrant Dink cinayetinin işlendiği 19 Ocak 2007 günü FETÖ/PDY üyeleri Adem Yavuzarslan, Faruk Mercan ve Ekrem Dumanlı ile yoğun telefon irtibatında bulunduğu, bu kişilerce Samsun iline gönderildiği, burada bulunduğu sırada kullanımındaki cep telefonundan Samsun İl Jnadarma Komutanlığı santralini aradığı tespit edildi. Bir süre Jandarma santraliyle görüşen Gün'ün sonra cep telefonunu kapatarak Jandarma görevlileri ile gizli bir buluşma gerçekleştirdiği algısını yaratıp İstanbul'a döndüğü belirlendi. Aslında Gün'ün Jandarma ile hiç buluşmadığı tespit edildi.

Ercan Gün'e FETÖ mensuplarınca Ogün Samast'ın gözaltındaki fotoğrafının teslim edildiği, yayınlanmasının sağlandığı iddia edildi. Ogün Samast'ın elinde Türk bayrağı bulunduğu halde Atatürk'ün bir sözü önünde çekilmiş fotoğrafının Samsun İl Jandarma Komutanlığı'nda çekilmiş gibi kurgu yapıldığı ve Ergenekon operasyonlarının zemininin hazırlandığı öne sürüldü. Hrant Dink cinayetinin arkasında ulusalcı grubun olduğu algısı oluşturularak örgütün amaçları doğrultusunda görsel medyada yayınlandığı ileri sürüldü.

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'nde Hakim Durmuş Karaçalı tarafından sorgulanan Ercan Gün ve Metin Yıldız tutuklanarak cezaevine gönderildi. İki şüpheli Silivri Cezaevi'ne konuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.